maandag 18 september 2017

Het lappendekentje en wat vakantie

Wat was het heerlijk om dit dekentje te maken. Het ging vlot. Bleef op een gegeven moment even liggen, want we gingen een weekje met vakantie. Was ook heerlijk. Terug van vakantie pakte ik de draad weer op. In dit geval de 'naai-aan-elkaar'-draad. Ik had een kleine twijfel over waar ik de witte blokken zou plaatsen, maar... lang leve IG: jullie bevestigden de keus die ik zelf toch wel het mooist vond. Afgelopen zaterdag scheen de zon ineens precies op onze bank. Dus ik dacht: 'Dit moment moet ik pakken!' En dit is 'm geworden:

Tijdens het foto's maken zie je al dat de zon verder draait. Ik heb hier ook nog voor jullie de laatste procesfoto's:

Ons weekje vakantie was heerlijk. Daarna nog een paar weken thuis. Perfect te doen. Morgen start voor mij het gewone ritme weer. Mijn man is vorige week woensdag alweer begonnen. Wil je wat vakantiefoto's zien? Mijn man heeft eea op zijn blog geplaatst:

Start van de vakantie oa watervallen van Coo, Malmédy
Dollbergschleife (oa); was een prachtige wandeling met heerlijk weer.
Langste hangbrug, Mörsdorf; heel mooi om een keer geweest te zijn.
Rotskerk in Idar-Oberstein; Idar-Oberstein is een prachtige plaats. Zeker een bezoekje waard.
Sankt Wendel; dat geldt ook voor Sankt-Wendel. Het voordeel - voor mij dan - was dat er een wolwinkel zat... Ja, je raadt het al. Ik kon het natuurlijk niet laten om daar niet langs te gaan.Echt een snoepig winkeltje. Zo fantastisch om rond te kijken. Ik kocht er 2 prachtige bollen. Inmiddels heb ik ook een derde bol besteld, want ik wil er graag een trui van maken. Het is vergelijkbare wol als waar ik de sjaal van aan 't breien ben. Het bevalt me gewoon goed om hiermee te werken. Dus ga ik gewoon door... Daaronder nog wat foto's van heerlijk buiten breien (mijn man staat ondertussen vliegtuigen te spotten).
Zoals je op de foto ziet, heb ik ook nog een paar tijdschriften gekocht. Daarnaast zie je het boek 'Zaadbommen'. Ik zag dit langskomen bij Weleda, geloof ik. En het lijkt me zo'n mooi boek dat ik mijn boekenbonnen uit de kast trok en het boek aanschafte. Ik kan zeggen dat het echt een leuk boek is als je van zaadjes, plantjes en bloemetjes houdt.

Voor nu even genoeg geblogd. Binnenkort zal ik jullie laten zien hoe het met de sjaal gaat, want ik ben al een heel stuk verder.

Tot gauw, lieve lezers/lezeressen!

5 opmerkingen:

 1. Het dekentje is mooi geworden, leuk die blokken zo :) ja vakantie is altijd fijn of je nu thuis bent of weggaat, ik kan van beide genieten, mmm niet alles op uur en tijd moeten, heerlijk.
  Je hebt lekker inkopen gedaan, ja verleidelijk, maar op vakantie moet ook een souvenir gekocht worden en dan is het ineens helemaal verantwoord ;) Je trui zal vast prachtig worden. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi dekentje! Je sjaal wordt zo te zien prachtig!
  Fijn dat jullie genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmm.... mooie bolletjes!
  Je dekentje is prachtig geworden!
  Leuk om de foto's van je man te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The blanket is gorgeous. So happy you had a nice vacation. I love the yarn you bought. It is beautiful.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.