donderdag 31 augustus 2017

What's on my needles?

De bruiloft ligt inmiddels al meer dan een maand achter ons. En na een week rust (en daarna een week fors verkouden) heb ik langzaam maar zeker weer wat naalden opgepakt. Allereerst lag er nog een dekentje waaraan ik werkte voor ik begon aan de jurk.


Ik vond het toen al niet zo leuk om alleen de V-steek te haken, maar ik ging door omdat ik eindelijk eens door al die bollen wol heen wil. (Het is een restpartijtje over van de CAL 2014. Die wilde ik in eerste instantie groter maken, maar dat heb ik toch niet gedaan.) Toen mijn schoonzus met de kinderen hier was, vroeg mijn nichtje (3,5 jaar) waar die wolwinder voor is. (Klik hier als je die nog nooit gezien hebt) En als je dan toch al in je hoofd hebt dat het niks wordt, is een dekentje-in-wording zo uitgehaald.
Ik ging op zoek naar een ander patroon. En na een half jaar haken, was ik toe aan een breiproject. Mijn oog viel op deze deken. Ik maak 'm van 9 blokken ipv 12, omdat ik niet genoeg heb voor 12 blokken en toch echt deze restpartij wil opmaken.
Wat een heerlijk breiwerkje. De blokken zijn zo klaar. Ik doe er 2-3 per week. En daarna kan ik gaan puzzelen. Na wat wegen bleek dat ik 3 witte blokken kan maken en 6 rode blokken.

Verder had ik dit boekje met een haakpakket Aap Abel besteld. Nu de jurk af is, mocht ik het eindelijk openmaken van mezelf. Inmiddels begonnen. Ik moest wel weer even inkomen met het haken met dit fluffy garen. Eerlijk gezegd heb ik nooit zoveel gesjoemeld als met dit lapje. Maar het voelt zo lekker zacht. Het apenkopje moet er nog op en dan is dit ook weer af.In mijn hoofd ben ik alweer bezig met project nr 3. Hahaha, ik ben weer goed op dreef, geloof ik. Weten jullie nog? Ik breide eind vorig jaar / begin dit jaar deze muts en daar wilde ik ook nog een sjaal bij maken. Die ging uiteraard de kast in, maar kan er nu weer uit. Ik heb het patroon en de bollen al opgezocht.


Het wordt de sjaal die je op het boekje ziet staan. Alleen zit er bij mij geen wit in de bollen. Goed, daar begin ik binnenkort aan. Dat zien jullie een volgende keer.

Tot dan!

5 opmerkingen:

 1. Goed idee om het project uit te halen en het garen opnieuw te gebruiken. De gebreide blokken zien er prachtig uit.
  Wat een lief aapjesproject. Dat garen is herlijk zacht.
  Jouw bollen voor de sjaal zijn prachtig, dus de sjaal wordt vast heel mooi.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja als het niet goed voelt, dan zit er niets anders op, maar nu ga je als een trein, dus zit het nu wel goed :) Wat een mooie bolletjes, het kan niet anders of dat wordt een hele mooie sjaal. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie projecten allemaal. Leuk de aapproject. Wat een prachtige kleuren voor de sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. de bien beaux grannys ils serait génial que tu participe a mon défi du jeudi je mettrais ainsi ces magnifiques grannys a bientôt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei, die sjaal wordt vast heel mooi! Trouwens, de deken ook!
  Het aap-knuffeldoekje is echt schattig.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.