zaterdag 18 februari 2017

Breien met een magic loop

En... nog iets aan valentijn gedaan? Ik kreeg een prachtige bos bloemen van mijn man. Ik zit er elke dag van te genieten.


Een week of drie geleden heb ik mezelf eens aangezet tot het leren van een nieuwe techniek. Nou ja, nieuw... voor mij dan. Namelijk: breien met een magic loop. Ik brei graag met rondbreinaalden, maar ronde projecten (zoals bijv een muts) zijn vaak te klein voor de lengte van mijn naalden. Maar daar heeft iemand ooit een handige techniek voor uitgevonden: de magic loop. En nu had ik nog wat tijd voor ik aan DE JURK begon ;-), dus probeerde ik de techniek uit.En dat lukte heel erg goed. Je ziet zelfs de overgang niet waar je de lus doorheen trekt. Wat een supertechniek. Op mijn to-dolist (voor zover ik die hanteer) staat nog steeds: een paar sokken breien. Maar op 4 of 5 naalden kan ik dat echt niet. Dan krijg ik zoveel last van mijn schouders. Ik ben blij dat ik nu een goed alternatief heb.

Een week of 2 geleden zijn mijn man en ik er een dagje tussenuit geweest. Lekker weg op onze vrije maandag. Zo kwamen we ook in Kevelaer. Een prachtige plaats. Het was niet de eerste keer dat we daar waren. Maar wel de eerste keer dat ik een wolwinkeltje ontdekte, Kreativstube. Dat kon ook niet anders, want de eigenaresse zei dat ze het nog maar 5 maanden heeft. Een leuk winkeltje met heel wat mooie bolletjes. Natuurlijk kon ik het niet laten om wat mee te nemen.


Mooie kleuren, hè? Ik ben er helemaal verliefd op. Maar voorlopig gaan deze bollen in mijn voorraad.

Ondertussen wordt er hard gewerkt. Ik zou het zo graag aan jullie willen laten zien, maar dat doe ik echt niet. Komt nog wel. Alleen een kleine preview. Uiteraard weer in dat mooie grijs... Haha, nee, de echte kleur houd ik geheim.


6 opmerkingen:

 1. Ik kreeg een dag na Valentijn een bos bloemen van mijn man...op onze trouwdag, hihi.
  Je maakt het wel erg spannend voor ons
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi dat kevelaerse garen!!
  sokken en kneikousen breien deed ik toen mijn dochters nog klein waren.. een jurkje met bijpasende kniekousjes.. jurkjes breien doe ik nauwelijks meer , haken doe ik nog wel.. maar kousjes en sokken breien.. ik zou niet meer weten hoe dat moet.. wel dat ik het inderdaad op 4 naalden deed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie bos bloemen en nieuwe bollen wol. Breien doe ik niet, dis zeg mij niets de magic loop. Maar altijd leuk om iets nieuws te leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nieuwe bolletje zijn altijd zo leuk. Net als nieuwe idees. Mooie bos bloemen. Kleur in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier geen Valentijn, omdat we er gewoon niet aan meedoen. Benieuwd wat je haakt, lijkt wel met een zilverdraadje erin...
  Fijne zondag verder, groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbaar, ik neem ook overal en nergens sokkenwol mee. Lekker makkelijk, met 1 0f 2 bollen kan je al iets leuks maken en yummie kleuren

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.