donderdag 27 oktober 2016

What's on my hook?

O, jongens (of eigenlijk dames...). Ik heb zo het gevoel dat het stil is op mijn blog. Maar als ik naar de berichten kijk, lijkt het wel mee te vallen. Het komt gewoon doordat ik jullie nog niet heb laten zien hoever ik inmiddels ben met de bolero. En natuurlijk ben ik daarnaast nog een 2e project gestart. Hoe kon het ook anders... ;-) Best herkenbaar, of niet? En dan kriebelt het om niet ook gewoon nog een 3e (iets kleins) te doen... Hoezo haak- (of brei-)verslaafd?
Het haken en breien staat op het moment op een lager pitje. Ik ben eind september begonnen met tennisles (ook superleuk overigens) en dat leverde, zeker in het begin, nog wel wat spierpijn op. Dan was haken/breien even niet voor mij weggelegd. Maar inmiddels heb ik na een les geen spierpijn meer en kan ik weer volop door. Ik zal jullie eerst de bolero laten zien. Het linker voorpand is af. Nu de rechter nog.


En als dit project af is, mag ik met mijn nieuwe bollen aan de slag. Ik heb daar zo'n zin in! Dat wordt een prachtige kantsjaal. Ik denk niet dat ik 'm deze winter nog af krijg, maar de lol zal er niet minder om zijn.


Al maanden liep ik met het idee rond om een dekentje te maken voor iemand die 'm wel heel hard kan gebruiken. Veel nagedacht over hoe en wat. Uiteindelijk besloten om de V-steek uit te proberen. Dat stond ook al langer op mijn lijstje. Je vindt hier de tutorial die ik gebruik. Ik had nog heel wat bollen over van de CAL 2014. Het oorspronkelijke plan was ook om die veel groter te maken, maar dat heb ik gelaten. Ik vond 'm zo al groot genoeg. Dus de bollen tevoorschijn gehaald en aan de slag gegaan.
En nu vast de voorpret voor zaterdag. Dan hoop ik naar de boeklancering te gaan van Stefanie. Ik heb er zo'n zin in. Gaan jullie ook?

8 opmerkingen:

 1. Zo, dat schiet al opmet je bolero, het wordt echt mooi!
  Ook de deken wordt mooi zo te ien, maar daar heb je nog veel aan te doen, veel haakplezier!
  En ook veel plezier gewenst bij de boeklancering :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad zoals Angeliqe aangeeft je bent al ver met je bolero, het dekentje gaat ook goed :) Mooi garen en een mooie kleur. Veel plezier a.s. zaterdag, ik ga niet heb al zoveel dat ik wil doen en maken ;)
  Fijne avond en veel liefs, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de beaux encours c' est trés sympa la laine est trés jolie bravo a bientôt chez moi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie projecten! Zelf ben ik nu met 3 projecten tegelijk bezig. Eigenlijk niks voor mij, maar ik had opeens inspiratie en toen stond ik zomaar in de wolwinkel...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook creatief aan de haak, zo te zien!
  Fijn weekend en plezier bij de boeklancering van Stefanie,
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bolero wordt mooi, sportieveling!
  En je dekentje ook. Vooral het subtiele witte randje vind ik erg goed gevonden.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bezig bijtje ben jij. Maar heel leuk, ook dat je ons op de hoogte houdt van je vorderingen.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O, die kantensjaal gaat heel mooi worden. Je schiet al op met je bolero.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.