zaterdag 1 oktober 2016

Vakantieherinneringen (2)

*zucht* Wat een werk om al die foto's uit te zoeken. We hebben er zoveel dat het gewoon moeilijk is om te kiezen welke ik nu aan jullie laat zien. Maar het is gelukt. Hierbij de herinneringen van onze 2e week in Kornau.


Gelukkig was mijn man weer op de been. 's Morgens was het prachtig weer. Later op de dag werd het wat bewolkter. We hebben deze dag een rondrit met de auto gemaakt rondom de Forggensee bij Füssen. We hebben verschillende kerken bezocht.


Maar niet alleen kerken. Zo zijn we naar kasteel Neuschwanstein (links boven) gelopen. Wat een prachtig kasteel. Blijkbaar een bekend sprookjeskasteel. We zijn er niet in geweest, want daarvoor hadden we dan nog 2,5 uur moeten wachten. En helemaal fit voelde mijn man zich nog niet. Dus zijn we doorgereden naar nog meer dorpjes en dorpen met kerken... En nog even gezeten bij een ander meertje met prachtig uitzicht.


Die nacht was het wat kouder. En dat had een mooi effect. De hogere bergtoppen waren voorzien van een mooi laagje wit. Het was wat lastig op de foto te krijgen. En de sfeer, die het met zich meebrengt, is altijd lastig vast te leggen op een foto. Die dag zijn we naar Ottobeuren gegaan. Een stad op een eindje afstand, maar met een prachtige kerk. Die wilde mijn man wel graag zien. Die leuke harten met teksten waren we de vorige dag tegengekomen in Füssen.


Maar dat was niet het enige. Inmiddels is het wel vaste prik geworden. Ik zoek een wolwinkel in de buurt van ons vakantieadres. Dit keer dus in Ottobeuren, Strick und Schick. Een mooie winkel met heel veel mooie bolletjes. Om het mezelf wat makkelijker te maken, zocht ik een tijdschrift. Ik koos een patroon en ging op zoek naar de juiste bollen. De dame van de winkel was even bezig met een andere klant. Maar later kreeg ze mij in het oog. En het gevolg was een mini-modeshow. Ze liet de sjaal zien die ik wil gaan maken. Maar als ik die te moeilijk vond, dan kon ik gewoon een driehoeksjaal breien. En hoe ik die dan om moest doen. Nou, kijk maar naar de foto's. Wat hebben we een plezier gehad. Het was echt superleuk. Dus, als je ooit in de buurt bent, moet je er zeker een kijkje gaan nemen.


's Avonds nog even een rondje gedaan. Wat een prachtig uitzicht als de ondergaande zon tussen de wolken tevoorschijn komt.


En toen was het de dag voor onze eerste fietstocht. Vanuit Oberstdorf zijn we op e-mtb's het Rappenalptal ingereden. Het was wat bewolkt en miezerde wat toen we weggingen. Maar met een regenjas heb je nergens last van. Maar door een dal kun je heen... en moet je ook terug. Met 15% helling omlaag is een flinke uitdaging. Zeker als je dan volgens het bord niet harder mag dan 10 km/h. Dat redt je dus echt niet, hè, op een fiets. Ik vond het net niet zo eng dat ik zeg 'ik doe het nooit meer'. Maar ik was heel blij toen ik beneden stond...


's Avonds hebben we de benen weer gestrekt. We zijn van Oberstdorf naar Fischen gelopen. Een prachtige tocht met inmiddels weer prachtig weer. Daar hebben we lekker op terrasje gegeten. En daarna weer terug. Met opnieuw prachtige kleuren van de ondergaande zon. Echt genieten.


Tijd voor onze tweede fietstocht. Nu niet op e-mtb's, maar op 'gewone' e-bikes. Nu rondom de Forggensee. Wat een prachtig uitzicht. De bergen in de verte, zonnetje op je huid. Heerlijk. En onderweg nog wat kapelletjes/kerken bezocht.


En toen was de laatste dag aangebroken. De laatste alweer. Wat ging de tijd toch snel. Deze dag zijn we vanuit huis de Fellhorn opgelopen. Nou ja, eerst een stukje 'bahn' en daarna door naar de top. Een wandeltocht van zo'n 2,5 a 3 uur. Met schitterend weer, dus schitterend uitzicht. Prachtige bloemen. Heerlijk bosbessen, vol en zoet van smaak. Uiteindelijk waren we moe en voldaan boven. En toen terug naar beneden. Omdat we onze km, die we 'moesten' lopen voor een speldje al vol houden, hebben we een andere 'bahn' en een bus terug gepakt. In Oberstdorf zijn we snel onze speldjes gaan halen. We dachten niet alleen een wandelspeldje, maar ook een fietsspeldje te kunnen halen. Ware het niet dat de fietsspeldjes niet meer leverbaar zijn. Grrr, dat was balen. Maar wel het wandelspeldje gehaald.


Die is toegevoegd aan mijn verzameling ;-). De andere 5 zijn allemaal, jaren geleden, bij elkaar gelopen tijdens vakanties met mijn ouders en broers/zussen. Ik ben blij met mijn nieuwe speldje. Daar geniet ik nog wel even van.

Zo, dat waren mijn vakantieherinneringen. Wat een verhalen en wat hebben we veel kunnen doen. Nu maar weer verder in het gewone leven en met mijn handwerkprojectjes.

Fijn weekend!

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's en een actieve vakantie :) Die foto van dat sprookjeskasteel prachtig! Dat jullie een fijne vakantie hebben gehad is duidelijk te zien aan de foto's :) Leuk hé zo'n handwerkwinkel op vakantie. Tja en dan weer het gewone leventje, ik ben benieuwd naar je nieuwe project, nog een fijn weekend, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was zo te zien en te lezen een erg fijne vakantie :-) Prachtige foto's laat je zien, ik vind vooral die foto mooi waarop ddie berg in de brand lijkt te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's. Ik snap dat je niet kiezen kunt....
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele mooie foto's en wat een prachtige omgeving!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Speldje verdiend! Leuk te lezen want veel van herkenning, wij skieen namelijk ieder jaar daar. Verblijven in Obermaiselstein en doen ook tripjes. Zou graag ook eens in de zomer er naartoe willen.
  Groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto's. Klinkt als een leuke vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.