donderdag 14 juli 2016

Even iets totaal anders

Vanochtend kreeg ik een herinneringsmelding op facebook van 2 jaar geleden. Toen had ik nog het idee dat ik van ons 'dakterrasje' iets leuks kon maken om te zitten. Ware het niet dat daar ook de airco hangt van de winkel (en die lekker warme lucht blaast...), dan was het zeker gelukt. Maar nu zit ik er niet zo graag. Zo zag het er 2 jaar geleden uit.


Inmiddels heeft de bank het begeven en ik ben nog niet op zoek gegaan naar een andere. Ik heb zelfs een ander idee bedacht: een zitzak voor buiten. Die dingen blijken nog niet zo goedkoop en dan mogen de avonden wel wat zwoeler zijn ('s avonds staat de airco uit...). Maar inmiddels hebben we er een eetbare 'tuin' van gemaakt. Een ruime maand geleden kocht ik een kleine kas. Meer een soort stelling met een groene hoes. Maar het werkt. Het eea gezaaid, water gegeven. Wat een genot om te zien hoe die kleine zaadjes zich tot plantjes ontwikkelen!


Maar het werd de hoogste tijd om sommige planten uit te zetten in grotere bakken. Vooral de komkommer en de watermeloen (of dat echt gaat lukken om die groot te krijgen...). Eerst moest er nog wat bakken schoongemaakt worden. Mijn broertje kwam helpen.Er werd hard gewerkt. Planten 'gescheurd' en verpot. Water gegeven. En nu maar hopen dat alle plantjes het redden. Tot nu toe lijkt het daar wel op gelukkig.Het allerleukste is oogsten uit je eigen kas en dat lekker opeten. Dus dat hebben we dan ook gedaan. We hebben rucolakers gezaaid. En dat is zo lekker met rauwe bieten. Dus salade gemaakt, picknickmand mee. Helaas had het zonnetje zich net weer verstopt. Maar dat mocht de pret niet deren.
Je vindt hier het recept van deze heerlijke salade. In plaats van (alleen) rucola heb ik nu rucolakers gebruikt en dat aangevuld met rucola. Cashewnoten had ik ook niet meer in huis, maar pistachenoten en pinda's zijn een prima alternatief.

6 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n minimoestuintje! Oogsten daarvan is dankbaar werk. De salade ziet er lekker uit!
  Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er heerlijk uit! Toch leuk, zo'n moestuintje op het dakterras!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, jammie, die salade klinkt lekker en zo ziet het er ook uit! Leuk hè, als je uit je eigen tuin kunt eten en daar hoef je echt geen grote lap grond voor te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zo'n minituintje. Maar wel jammer van de airco.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bedacht een mini tuin, gezellig maar ook niet te groot, daar heb je vaak toch geen tijd voor.
  vind ik ook leuk, eten uit eigen tuin, maar ik heb helaas niet zo'n groene vingers.
  Groetjes en alvast een fijne week. Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.