vrijdag 27 mei 2016

Log Cabin dekentje

Oké dan, dames (en heren), ik heb beloofd jullie deze week een van de nieuwe projectjes te laten zien. Als eerst het breiprojectje. 2 jaar geleden gebruikte ik de brei- en haakagenda van Knotten. Superleuk ding trouwens. Daarin stonden verschillende projecten, waaronder een Log Cabin. Ik vond het zo leuk dat die zeker op mijn lijst kwam. Niet dat ik een lijst op papier heb, maar wel in mijn hoofd. Best makkelijk, want ik kan niet alles onthouden. Dus wordt die lijst nooit lang. Maar sommige patronen blijven hangen. En dan denk ik: 'Daar moet ik iets mee.' Zo werd de Southbay geboren en nu dus ook de Log Cabin. Ik dook in mijn bak met restbollen en koos 3 kleuren.


Nee, het zijn geen hele bollen meer. Alleen van wit heb ik nog meer op voorraad. Maar restjes opmaken voelt tot nu toe heerlijk. Toen aan het breien geslagen.


5 steken, 5 ribbels. Zo begint het patroon (je vindt het hier) en daarna zet je de steken op een hulpdraad. Ik heb dat geprobeerd, maar ik was er niet tevreden over. In de eerste ronden gaat het wel, maar later werd dat er niet makkelijker op. Uiteindelijk opnieuw begonnen met 5 steken, 5 ribbels, maar dan op deze manier. De uitleg op dit youtubefilmpje is vrij uitgebreid, maar daarom ook makkelijk.


De eerste 3 blokjes zijn een feit. Op dit punt was ik erg aan het twijfelen. Het witte garen lijkt dunner dan de andere 2. Doorgaan of niet? Uiteindelijk doorgezet, kijk maar mee.Wel zorgen dat je bijtijds draadjes afhecht, anders wordt het een warboel aan de achterkant. Ondertussen groeit het langzaam.Voor jullie beeldvorming: het lapje is hier 20x20cm. Hoe groot dit dekentje of lapje kan worden met mijn restjes weet ik nog niet. Ik ga rustig door en ik zal jullie op de hoogte houden... ;-)

Volgende week laat ik jullie zien wat ik aan het haken ben. Fijn weekend!

5 opmerkingen:

 1. Goed dat je een handigere manier hebt gevonden om de Lo Cabin deken te haken. Moet je dit tussentijds ook blocken om te voorkomen dat hij scheeftrekt (zoals bij de vierkante CAL van Tertia en Jolanda uit 2015) of blijft het blok met deze manier van breien mooi recht?

  Veel breiplezier, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. joli ce granny tricoté, c' est original bravo a bientôt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke deken, nog weinig gezien op internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe groter, hoe mooier, top!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee, voor mij helemaal nieuw! En inderdaad ideaal om restjes op te maken. Ik snap dat je daar blij van wordt, ik maak van tijd tot tijd ook graag mijn restjes op. ( al lukt dit niet altijd)
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.