zaterdag 19 maart 2016

Middagje Knit&Knot-beurs

Vanmiddag heb ik heerlijk rondgestruind op de Knit&Knot-beurs. Het was gezellig (ook al was ik in m'n uppie) en leuk. Heel veel leuke wolletjes gezien. Natuurlijk niet allemaal meegenomen. In eerste instantie was ik niet van plan om een workshop te gaan volgen, maar toen ik vanochtend op de site keek, bedacht ik dat het toch wel leuk zou zijn.
Dus snelle lunch, trein- en entreekaartje mee en op pad gegaan. Helaas zat de workshop die ik wilde volgen al vol, maar bij de buren (draadpracht) was een andere workshop net begonnen. En daar zat 1 mevrouw. Ik vroeg of ik nog aan kon schuiven. Dat kon, alleen was het een vereiste om tunisch te kunnen haken. Voor mij geen probleem. Dat heb ik vaker gedaan. En zo zat ik toch bij een workshop te haken.


Zoals jullie zien heeft mijn haaknaald aan beide kanten een haakkop. De workshop heet Double Ended Crochet. Met zo'n haaknaald kun je tunisch rondhaken.


Mijn buurvrouw was bezig met een pannenlap. Tunisch haken kan nog heel variabel zijn. Er zijn best veel verschillende steken mogelijk. Wij kregen uitleg over een aantal van deze steken.Deze zwart-witte sjaal is gehaakt met tunische stokjes. Beide kanten een mooi effect, maar net even anders.


Ik ben bezig met een col. Op naald 12. Dus ja, grote stappen gauw thuis... ;-). Zoals jullie zien: aan de voorkant een 'vakjes'-effect, de binnen- of achterkant heeft streepjes.


Natuurlijk was ik niet de enige die de beurs bezocht, ook al vond ik het vanmiddag niet zo druk.Oh, kijk! Daar ligt 'mijn' kikker! Gezellig met de panda.


En nu heb ik jullie nog niet laten zien wat ik verder nog heb gekocht. Ik had bewust een klein budget meegenomen. En daarom heb ik me behoorlijk in moeten houden. Zelfs het boek lappenpoppen heb ik niet aangeschaft (eerlijk gezegd dacht ik daar pas weer aan toen ik in de trein naar huis zat).


10 kleine strengetjes sokkenwol, bij elkaar 100 gram, zo'n dubbele haaknaald 12mm en nog leuke knoopjes met 'handmade' erop. Ik ben nu wel een beetje afgedraaid, maar ik heb genoten vanmiddag. Nu de col nog afmaken en m'n shrug.

Tot later lieve lezers/lezeressen!

8 opmerkingen:

 1. Dat was genieten en knap dat het hier bij gelaten hebt Christine ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij heb je je goed vermaakt , leuke wolletjes :)
  Ik heb toevallig vanmiddag het boekje gekocht, mmm met welke ga ik nu beginnen ;-)
  Ze zijn allemaal leuk. Nu lekker uitrusten en nig een fijne zondag, groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had ook graag naar Knit en Knot gewild. Lang getwijfeld, maar toch maar niet gedaan. Misschien volgend jaar. Er zaten leuke workshops bij. Grappig zo'n dubbele tunische haaknaald. Ben benieuwd wat je van de kleine sokkenwolletjes gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was er vrijdag, kort na opening met een vriendin. Erg leuk inspiratie op doen en toen ik eindelijk een kraam fantasie en kinderknoopjes zag ben ik me ff te buiten gegaan. bloemetjes, vlindertjes glimmers,glitters en hartjes knopen enorme bakken vol voelde me net Dagobert Duck in een bad voor geld maar dan met knopen. Ik was al n tijdje aan het zoeken dus zeer tevreden naar huis

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :-)) Respect!
  En je hebt mooie wolletjes gekocht.
  Weet je al wat je ervan gaat maken? Ik ben benieuwd.
  Fijne zondag!
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat tunisch haken deed mijn moeder vroeger ook....ze maakte dan vaak babysokjes (althans in mijn herinnering).
  Veel plezier met je aanschaf.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat was dus een heerlijk dagje :-) Mooie aankopen, veel plezier ermee!
  Voor mij was het te ver weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ziet er gezellig uit. Mooie aankoop. Mooi wat jij met tunisch haken maakt. Ik had graag ook een van de bezoekers geweest. Mijn kaartje lag klaar, maar helaas hield een gebroken teen mij thuis. Volgende keer beter.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.