zaterdag 9 januari 2016

Van sjaal naar trui

Ongeveer 10 jaar geleden begon ik opnieuw met handwerk. In dit geval een sjaal, gebreid in ribbelsteek. Op de eerste maandag van dit jaar had ik een nieuwjaarsborrel van mijn werk. Heel gezellig natuurlijk. Maar ik wist niet zo goed wat ik aan zou doen. Het hoefde niet chic, maar een beetje beter dan gewoon casual kon geen kwaad leek me. Ik ging op zoek, maar wilde natuurlijk iets nieuws.

Op internet kwam ik met het stemmen op de nieuwe lente-patronen van Drops Design een vest-sjaal of sjaal-vest. Ook zag ik later dat op dit blog er ook al een keer over geblogd was.

Zo gezien, zo gedaan. Ik ging aan de slag. Eerst maar gewoon de einden aan elkaar maken. En dan bedenk of ik het achterstuk ook aan elkaar wil maken. Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan. Ik wilde 'm ook gewoon als lekkere sjaal kunnen blijven gebruiken zonder dat-ie erg dik wordt.

Nieuwsgierig geworden? Hier zijn wat foto's. Ze zijn niet van bijster hoge kwaliteit, maar het geeft wel weer hoe het geworden is.
Ik had het gecombineerd met een gebreid, grijs rokje en een grijs t-shirt. Samen met leuke, roze oorbellen was mijn setje compleet en heb ik een gezellige nieuwjaarsborrel gehad. Nu door met alle andere projecten. Ik heb verschillende WIP's op dit moment, maar daarover later meer.

5 opmerkingen:

 1. Leuk zeg en lekker warm precies waar je het nodig hebt op je schouders en in je rug :-)
  Ben al benieuwd naar je WIP's. Nog een fijn weekend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een super leuke metamorfose :-) Het staat je super gaaf! Netjes, apart en toch hip, missie geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk!! Zeker met dit wolletje. Hoge scores voor aaibaarheid en warmte! :-))
  Kleur staat je ook erg goed.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beautiful! Lovely color!
  Have a fabulous weekend!
  Hugs and love from Portugal,
  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.