zaterdag 7 november 2015

Herfst en de start van een nieuw project

Ja, en dan is de jurk af, de muis gehaakt en met veel plezier ontvangen (begreep ik van mijn zus). Gelukkig maar, want dat is ook de bedoeling. En toen had ik nog maar 1 project op de naald staan...... Ja, dat kan natuurlijk niet. Herkenbaar, hè dames (en misschien ook wel heren)! Maar eerst zijn we van de herfst gaan genieten. Wat een heerlijk weer afgelopen weekenden. Ik hoop dat jullie ook zo genoten hebben!


Hier en hier vind je nog veel meer foto's. Een tijd terug heb ik een to-dolist afgeschaft. Ja, echt afgeschaft. Ik hield 'm niet meer bij. Deed vooral inspiratie op van projecten die ik bij anderen zag (en heel leuk vind). Maar nu...... is er toch weer een gekomen. Ik wil voor mezelf een shrug en een rokje maken, maar ik heb ook mijn moeder en schoonmoeder een omslagdoek beloofd. Dus ja. Dat werd nadenken over de volgorde en dus toch weer een (kleine) to-dolist. En een planning maken. Wat maak ik eerst? De omslagdoeken of toch voor mezelf? Na wat wikken en wegen de knoop maar doorgehakt. Eerst de shrug, dan de omslagdoeken en dan kijk ik naar het rokje. De shrug wil ik namelijk graag deze winter aan. De bollen die ik ervoor gebruik liggen er al zo'n 5 jaar. Tussendoor wel het een en ander uitgeprobeerd, maar dat was niet naar mijn zin. Kijk maar naar dit bolero'tje.


Je krijgt dan 'vlekken'. Ik vind dat echt niet mooi! Begin dit jaar kreeg ik een goede tip. Ik volgde met mijn moeder een half jaar terug de workshop Knit-one-below. Elise Duvekot gaf toen de tip dat dit een leuke steek is voor kort-verloopgaren. Toen dacht ik: 'Bingo, nu weet ik wat ik ermee ga doen!' En daar ben ik nu mee begonnen. Het voordeel van de shrug is, dat het een rechte lap is (dus geen meer- of minderingen). Perfect om een nieuwe steek uit te proberen. En dan komt het er zo uit te zien.Ik ben er nog wel even mee bezig, want snel breien kan ik niet. Maar het resultaat wordt nu al naar m'n zin!

3 opmerkingen:

  1. Dat ziet er al leuk uit, het begin van je shrug!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een grappig en bijzonder effect geeft die steek met dit garen. Ik vind het er leuk uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat het nu al naar je zin is. Ja soms hebt je dat dan ben je bezig en denk je mmm dat gaat het niet worden. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat, maar doe op je gemak hoor, breien gaat niet zo snel als haken, ik weet er alles van ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.