donderdag 22 oktober 2015

Lief muisje

Een paar maanden geleden kreeg ik de vraag van mijn zus of ik voor een bekende van haar (met verstandelijke en lichamelijke beperking) een muis wilde maken. Een paar jaar terug maakte ik al wat muisjes voor mijn zus zelf en blijkbaar vielen die goed in de smaak. Maar de vraag was wel of het nu een grotere muis kon worden. Tuurlijk kan dat! Waarom niet, toch?

Mijn eerste idee was zo'n zelfde muis te maken, maar dan gewoon wat groter. Wat vaker meerderen, lijfje wat langer maken, ect. Maar hoe langer ik erover dacht, hoe minder dat idee me aanstond. Dus ging ik op zoek naar een ander patroon. En toen vond ik dit muisje. Schattig hè? Ik dacht dat die wel goed in de smaak zou kunnen vallen. Dus toen op zoek naar het juiste garen. Het patroon gaf naald 3,7mm aan, maar die maat kan ik niet krijgen. Ik heb gekozen voor 3,5mm. Leek me ook niet zo'n belangrijk verschil. Uiteindelijk een leuk, (lekker) zacht bolletje van Scheepjes gekozen. Een mix van katoen en acryl. Ik heb nog nooit eerder hiermee gehaakt, maar dit gaf mij echt een 'wauw'-gevoel. Heel prettig om mee te werken. Lekker zacht om mee te knuffelen en te spelen. En goed wasbaar (zeker ook niet onbelangrijk!).


Dus aan de slag. Alle onderdelen gehaakt en maar even uitgespreid voor jullie op een stoel.


En alles in elkaar gezet. Ik had alleen geen veiligheidsoogjes in de juiste maat en ik kon ze zo gauw niet vinden in de winkels hier (en ik wilde niet wachten tot er een bestelling binnen zou zijn). Daarom heb ik 'm sleepy eyes gegeven. Ook wel weer handig en het leek me beter te borduren dan kraaltjes te gebruiken.Wat een snoepje, hè? Morgenavond mag muis met mijn zus mee. En die zal zorgen dat hij op plek van bestemming komt! (Toch wel jammer dat ik zelf dat gezicht niet zal kunnen zien...)

7 opmerkingen:

 1. Wat een mooie, lieve muis! Ik verwacht zomaar dat deze in heel goed aarde zal vallen ;-)
  Ik vind Softfun ook een heel fijn garen, heel geschikt voor het haken van amigurumi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad een lieve muis, daar zal iemand heel blij mee zijn. Ik vind Softfun ook fijn garen om mee te werken. Fijn weekend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig muisje! Die zal vast met plezier aangenomen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, deze muis vind ik wel lief hoor!

  Groetjes, Saskia :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt een schatje. Jouw zus geeft deze muis vast met plezier weg en de bekende wordt hier vast blij van. De sleepy eyes zijn een goed idee.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.