zaterdag 10 oktober 2015

Buideltje (tapestry)

Soms...... komt zelfs iets vervelends goed uit. Althans vandaag. Vandaag is uitgeroepen tot een haakdagje. Een heerlijk rustig haakdagje. Niet dat er al veel gehaakt is. Ik ben vooral bezig geweest met stilzitten en blogjes bij lezen.

Oh ja, ik wil jullie nog bedanken voor alle lieve en leuke reacties op mijn gehaakte Ibizajurk. Zo dacht ik vanochtend om ook maar wat reacties te plaatsen. Meestal vind ik het heerlijk om te lezen en reageer ik vrij weinig op andere blogs. Maar aangezien ik het heerlijk vind om reacties te krijgen van jullie, heb ik bedacht dat voor jullie waarschijnlijk hetzelfde geldt. Ik zal niet altijd kunnen reageren en soms zijn het korte reacties, maar ik ga meer reageren. Gewoon omdat het leuk is.

Maar vandaag...... is een dag apart. Vanochtend gleed ik van de trap. Tsjah, dat was niet gepland, maar gelukkig viel het mee. Alleen hield ik er een nogal pijnlijke voet aan over. En dat is dan toch stilzitten. Beentjes op een voetenbankje en rust...
Ja, wat doe je dan? Natuurlijk haken!!! En zo had ik tijd om een projectje, wat al bijna klaar was, af te maken.

Waarschijnlijk herinneren jullie je nog dat ik in augustus meegedaan heb met een workshop tapestry haken. Daarbij begonnen aan een buideltje, maar tot nu toe nog nooit afgemaakt. Heel langzaam, tussen alle andere projecten door, groeide het. Afgelopen donderdag nog een stuk gehaakt en vandaag het allerlaatste stukje. De restjes zijn nu echt op. En wel zo dat ik amper een koord kon maken om 'm dicht te maken. Maar met vlechten lukte dat nog net. Het patroon heb ik wel iets aangepast, omdat ik van de ene kleur meer had van van de andere. Maar het ging vooral om de lol en ik vind 'm eerlijk gezegd geweldig! Al nieuwsgierig zeker???Hij is leuk, hè? Ik heb niet gemeten hoe hoog hij is. Ergens tussen de 10 en 15 cm. Wat ik ermee ga doen, weet ik ook nog niet. Er komt vast wel een bestemming voor. Ik blijf nog lekker lui...... en haak nog wat toeren aan de CAL 2014. Fijn weekend!

6 opmerkingen:

 1. Wat een pech, maar gelukkig maak je er het beste van. Mooi tasje, alleen al om gewoon neer te zetten.
  Beterschap met je voet.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk buideltje! Hij is heel netjes, goed gelukt. Reacties krijgen is zeker leuk. Het motiveert om te blijven haken en bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, herkenning hier over dat reageren... Doe ik ook niet vaak genoeg...
  Leuk buideltje, is dat nu net zoiets als mochila-haken? Of toch weer anders?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het verschil is dat bij mochila gebruik wordt gemaakt van de 'yarn under'-techniek ipv 'gewoon haken' en daarnaast haak je bij mochila alleen in de achterste lus.

   Verwijderen
 4. Oh, dat is niet leuk!Heel veel beterschap, gelukkig is het niet ernstig.
  Je buideltje is heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.