donderdag 30 juli 2015

De workshop van vorige week donderdag

Zoals beloofd. Hierbij een blogje over de workshop tapestry haken.

Vorige week donderdag dook ik nog gauw in mijn katoendoos. Ik koos 3 kleuren restjes, pakte mijn haaknaald en ging op pad... (best ideaal als je lopend naar een workshop kan...).
Mijn man ging gezellig mee inclusief camera, want hij ging daarna nog een rondje stad doen om wat foto's te maken.
Na een hartelijk ontvangst met koffie/thee en wat lekkers gingen we aan de slag (ik heb binnen geen foto's meer gemaakt).Ik had de kleuren geel, groen en blauw uitgekozen en begon met geel voor de bodem. Een 'gewone' bodem, 1 kleur en (nog) geen meeloopdraden. De bodem was af, de meeloopdraden inmiddels een toer mee gehaakt en toen begon het patroon. Onze 'juf' houdt wel van uitdaging, dus had ze zelf een patroon bedacht waarbij je bij de 3e toer alle 3 de kleuren al moet gebruiken. Het is best lastig om dat goed te doen (vooral voor je draadspanning), maar haar idee was 'als je dat goed onder de knie krijgt, is de rest een stuk makkelijker'. En ze had gelijk... (hoe kan het ook anders). Inmiddels ben ik nog wat toeren verder, maar veel tijd heb ik niet gehad, of eigenlijk genomen, om verder te gaan. Maar hier is de foto van het begin van mijn tapestrytasje:


Het is ongelooflijk leuk om er aan te werken. Heerlijk om zo de kleuren af te wisselen en mooie patronen erin te haken. Ik ga eerst rustig dit af maken en dan eens bekijken hoe ik deze techniek verder nog kan toepassen...

4 opmerkingen:

 1. Dat ziet er mooi uit. Alle begin is moeilijk, maar als je het eenmaal door hebt, dan wordt het inhaken steeds leuker.

  Veel in haakplezier, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke techniek! Het begin van het tasje ziet er heel strak uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te zien ben je goed bezig. Veel plezier nog met het afwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd leuk om nieuwe blogjes op Internet tegen te komen
  ik volg meestal blogjes dat te maken hebben
  met thuis, haken, koken en fotografie

  Bedankt voor het delen
  en nog een fijne dag !

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.