maandag 8 juni 2015

En dan nu...

mijn allergaartje...

Vorige maand heb ik nog een aantal kleine cadeautjes gehaakt. Het was immers moederdag. Er was een jarige opa. En ik was ook nog bezig met een 'punt'-sjaaltje.
In eerste instantie had ik niet het idee om iets te maken voor moederdag. Het was gewoon druk, ik was niet lekker, en wat er dan nog meer zou kunnen zijn... Maar uiteindelijk gewoon overstag gegaan. Iets kleins moet toch kunnen, niet? Ik bedacht iets kleins, een gehaakte broche, en ging aan de slag. Voor mijn eigen moeder was dat iets makkelijker dan voor mijn schoonmoeder. Maar uiteindelijk is het voor beide gelukt.

Voor moeders

Voor schoonmoeders

En ze waren er zo blij mee, dat ze - toen ik ze gaf - de broche gelijk op hun jas hebben gespeld. :-)

Mijn opa verjaarde ook in mei. En ja...wat geef je aan een opa van 88? Uiteindelijk kreeg hij een familiefoto, die op de dag zelf werd gemaakt. Maar ik had - voor ik van dat idee wist - al iets anders bedacht. Mijn opa leest (veel). Misschien momenteel wel iets minder dan voorheen. Maar toch, je raadt het al...ik haakte een boekenlegger. Ik had daarmee wel wat grootsere plannen. Ik wilde namelijk de letters O P A erin verwerken, maar dat was een stuk lastiger dan ik dacht. Het werd al snel te breed. En ik vind 'm nog erg breed. Ongeveer 2x zo breed als een normale boekenlegger. Ik liet me er niet door tegenhouden en heb 'm gewoon gemaakt en gegeven.


En dan het puntsjaaltje. Gewoon recht gebreid. Als basis heb ik dit patroon gebruikt...en de weegschaal, om te kijken wanneer ik op de helft van mijn garen was. Daardoor is mijn sjaal ook wat korter, maar goed te gebruiken. En...gewoon lekker vrolijk met die kleurtjes. Lijkt me gezellig om zelfs in de winter te dragen...


 

Gezellig allergaartje, toch? En ondertussen wordt er gewerkt aan de andere projecten. Tot de volgende keer!

3 opmerkingen:

 1. Zelfgemaakte cadeautjes zijn de mooiste :-) Ik denk dat alle ontvangers er enorm blij mee zijn en steeds aan je denken als ze hun cadeau zien.
  De sjaaal is lekker vrolijk met die zonnige kleurtjes en daardoor misschien juist extra leuk voor de winter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent creatief geweest, zeg. Een gezellig allegaartje....
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent er maar druk mee geweest. Ik vind je sjaal echt geweldig leuk geworden! Groetjes, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.