zaterdag 18 april 2015

Zonnig...

Wat een heerlijk weer is het toch. Zeker van de week. Helaas genoeg was ik ziek... Nee, echt griep is het niet geweest. Het begon eind vorige week. Ik werk snotverkouden...en niet een klein beetje ofzo. Keelpijn, hoofdpijn, oorpijn. Nou ja, dat waar zoveel mensen last van hadden. Na het weekend dacht ik dat het wel ging, maar mijn stem vond van niet. Die begaf het. En aangezien ik een beroep heb waarin ik veel met mensen in gesprek ben... Ja, dat werd het dus niet. Ik zat ziek thuis. Zonder stem. Heel rustig... Helemaal fit voelde ik me nog niet. Maar dat gaf niet. Af en toe lekker op ons 'miniatuurdakterras' in de zon. En gister gelukkig weer aan 't werk. Heerlijk. Alleen had ik jullie een tijd terug beloofd om het patroon van de gehaakte miniwantjes uit te schrijven. Maar nu het zulk voorjaarsweer is, heb ik helemaal geen zin om dat na te kijken. Dus ik beloof jullie, van 't najaar komt het op mijn blog!

Eerst iets anders. Ach ja, wie wat beloofd...
Ik had jullie al verteld dat ik stiekem begonnen was met een zomertop/truitje. Inmiddels is de sjaal ook af. Die zal ik jullie laten zien zodra ik daar mooie foto's van gemaakt heb. Dus nu mag ik volop aan het zomertruitje werken van mezelf... Ik zal jullie niet langer in spanning laten. Ik had in eerste instantie een patroon uit het boek 'Häkel Looks' als basis genomen. Weliswaar beetje aangepast..., maar uiteindelijk vond ik dat niet mooi. Ik zal jullie laten zien waarom.


In dit patroon haakte ik heen en weer. En lui als ik ben, vind ik het dan prettiger om gelijk rond te haken, zodat je achteraf niet nog een voor- en achterpand in elkaar hoeft te naaien... Maar dan komt er een naad qua kleur. En eerst dacht ik nog: 'Ach, dat geeft niet.' Maar alleen al het feit dat ik dat dacht.. Nou ja, je snapt het al. Totaal niet naar mijn zin. Dus uitgehaald en opzoek gegaan naar een ander patroon. En die heb ik GEVONDEN... kijk HIER! Snuffel gerust eens rond daar, er staat nog veel meer leuks! Nu wordt mijn zomertop wel wat anders, omdat ik gebruik maak van garen met kleurverloop en ik wil er geen driekwartmouwen in. Maar dat laat zich makkelijk aanpassen. Nieuwsgierig? Dit is 'm in wording...En dit is wel helemaal naar mijn zin. Ik word hier zo vrolijk van... Heerlijk om te maken. Echt! Elke kleur komt tot zijn recht en elk rondje wordt weer net iets anders. Ik ga nog even door...grote stappen, gauw thuis. Het gaat snel, maar het resultaat...
...wordt geweldig (vind ik zelf... ;-), of niet dan?).

5 opmerkingen:

 1. Heerlijk vrolijk inderdaad met al die kleurtjes! Wel een werk om al die draadjes weg te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat wordt een heel leuke top, echt top! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hello, I love your crochet, it is beauty, I love this colors, I follow your blog, I have a blog about crochet with free patterns and free crochet diagrams, visit me , hugs from Brazil.
  Visite meu blog - Tita Carré - Crochet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you so much. I visit your blog today. It's also very beautiful!

   Verwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.