zaterdag 21 februari 2015

Winkeltjes in het buitenland...

Afgelopen weekend zijn mijn man en ik de Carnaval ontvlucht. We hebben er helemaal niets mee. En als je dan al in 'carnavalgebied' woont, kun je beter weg zijn. Althans, dat vinden wij. Dus wij gingen er vandoor. We hebben een heerlijk lang weekend of kleine week ('t is maar hoe je 't noemen wilt) gehad in het mooie Saarland (Duitsland). We hadden van te voren wat dingen opgezocht die we graag wilden doen. Ook qua hobbies van ons allebei. Zo had ik een wolwinkel gevonden in Saarlouis, Wolle Rödel. Deze foto is volgens mij niet van die winkel, maar een andere uit de keten.


Prachtige winkel (onderdeel van een grote keten met veel filialen door het hele land). Wel in het kader klein, maar fijn. Alleen wil je niet weten hoeveel wolletjes je dan nog kwijt kan in een winkel. Nu ging ik er op het goede moment naar toe. Nou ja, voor mijn portemonnee dan. We hadden die ochtend rondgelopen in de Völklinger Hütte. En door alle indrukken daar was ik behoorlijk moe. Dus ik heb zo goed als geen wolletjes gekocht, maar wel een boekje wat al veel langer op mijn lijstje stond.


Ooit eens gezien op internet. Hier in Nederland kon ik iets vergelijkbaars niet vinden. En nu gescoord op vakantie. Heerlijk gevoel is dat! En nog een haakpakket van een haas meegenomen. Ik vind 'm zo leuk. Die kon ik niet laten staan.


Een dag later liepen we door Merzig. En, haha, dat is dan zo grappig. Kom ik vervolgens nog een winkeltje tegen waar wol verkocht wordt, das Nähkästchen. Nee, we hadden geen tijd. Dus hier niet naar binnen geweest, maar voor jullie even een foto van het net afgeplukt.


Nog een dag later waren we in Saarburg. En daar liepen we dit winkeltje (Woll Lust) tegen het lijf. Die fiets vond ik geweldig! Die moest even op de foto.Als dat geen inspiratie geeft...dan heb ik nog een andere tip... ;-). Gekregen van mijn broer via de mail, voor de breisters onder ons: zie hier. Leuk toch? Vervelen hoef ik me nog làààààng niet...!

1 opmerking:

  1. Heelijk om even weg te gaan. Leuk om dan langs de wolwinkeltjes te gaan. Veel plezier met het boekje en de haas!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.