dinsdag 3 februari 2015

Moeders blij gemaakt...

...ja, zowel mijn eigen moeder als mijn schoonmoeder. Wel precies in de andere volgorde, haha. Ach, dat mocht de pret niet drukken.
Mijn schoonmoeder had mij maanden geleden al een ketting en een paar armbanden meegegeven om te repareren. Door al mijn 'haak- en breidrukte' was hier tot voor kort niets van gekomen. Ik vond dat het nu wel tijd werd om daar verandering in te brengen. Ik wist namelijk dat ze een van de armbanden best mistte. En dan wordt het hoog tijd om er iets aan te doen. Dus werkte ik ipv met naald en draad vooral met kralen dit keer. Het was leuk om te doen. Dus ook gelijk nog maar een paar van m'n eigen sieraden (bijna) afgemaakt. Dan gaat het sieraden maken met kralen wel weer kriebelen hoor...! Maar ik zal jullie eerst even de foto's van nu laten zien.


De eerste set voor mijn schoonmoeder.


Het tweede armbandje in een originele verpakking (die ik zelf nog had liggen, omdat ik dat armbandje zelf ook heb)

Mijn eigen kettingen zonder kralenkapjes.

En nu met kralenkapjes. Alleen had ik geen sluitinkjes meer in goudkleur.

Mijn schoonmoeder was er erg blij mee. Dat was een geslaagd werkmiddagje. En daarna ook mijn eigen moeder blij gemaakt. Zij was afgelopen zaterdag jarig. En ik vind het ook leuk om kaartjes te maken. Dus ja, dat werd even denken. Hoe doe ik dat? Wat wil ik? Nou, dat was snel bedacht. Een leuk kaartje met een gebreid lapje met kabeltje. En vooral dat kabeltje, daar ging het om. Mijn moeder wil graag kabels breien, liefst zonder kabelnaald. Dat kan, maar hoe groter of breder de kabel is, hoe lastiger dat wordt. Dus kreeg ze van mij een paar kabelnaalden. Om elke breedte te kunnen maken als ze dat wil. Maar ja, dan moet er in dat gebreide lapje toch wel een kabeltje. Dus ging ik aan de slag. En in een middagje is dan dit mooie kaartje gemaakt.


Aangezien mijn moeder toch niet op facebook zit ;-), had ik de foto van het kaartje geplaatst in de pagina 'Handwerken en gratis patronen'. En tot mijn verbazing staat de teller van de likes nu op 353. Wauw, dat had ik echt niet verwacht. Maar dit kaartje wekte blijkbaar nogal wat (nostalgische) herinneringen op aan kerstkaartjes ed. Mijn moeder vond 'm heel erg leuk!

En toen waren 2 moeders blij en ik erbij ;-)!!! Op naar het volgende project(je)...

2 opmerkingen:

  1. Altijd fijn om iemand blij te kunnen maken :-) Het kaartje is ook wel super leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt het druk gemaakt. Leuk is dat om met kralen te werken. Supersimpel (vaak) met een geweldig resultaat. Je kaartje vind ik echt superleuk geworden!! Groetjes, lotte

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.