maandag 5 januari 2015

Vrolijke onderzetters

Allereerst voor iedereen: ik wens jullie een vrolijk, kleurrijk, creatief en gezond 2015! Er is weer een jaar voorbij en een nieuw jaar begonnen. Voor veel mensen (vaak) ook met de gebruikelijke 'goede voornemens'. Of ik die ook heb? Nee. Nou ja... niet meer alles tegelijk doen... ;-) Ik ben er op dit moment vooral aan toe om mijn projecten af te gaan werken. De kabouter is inmiddels bijna klaar. Dan ligt er nog een sjaal, een jurkje, de CAL 2014, een popje, een nijntje... en nog een heleboel restjes waar ik iets mee wil. Dit jaar wordt voor mij een afwerkjaar en waarschijnlijk zal ik tussendoor leuke, kleine projectjes maken. En natuurlijk houd ik jullie wel op de hoogte van het reilen en zeilen in mijn 'met-naald-en-draad'-wereld. Als laatst, afgerond project dan, maakte ik vorig jaar een stel vrolijke onderzetters. Zoals ik al eerder schreef, was ik wel toe aan een kleurrijk tussendoortje. En dan zijn onderzetters een prachtig projectje om even tussendoor te doen. Ik houd van kleur. Het is zo vrolijk om mee te werken. Elke kleur heeft zijn eigen emotie en dat is prachtig om mee te werken. Al schrijvend komt de gedachte bij me op dat ik (misschien... haha) wel een keer een deken kan maken zonder plan. Gewoon het volgen van je gevoel/kleur en zo mijn restjes opmaken... Hm. Wie weet. Dan zien jullie het wel! Maar terug naar die onderzetters. Ja, ze exploderen. Nou ja, wel in harmonieuze volgorde. Ja, de volgorde van de regenboog. Prachtig gewoon. Ik heb 6 kleuren gekozen en zo per onderzetter 4 kleuren gebruikt.
Het groen en geel zijn in werkelijkheid minder flets, maar het was erg lastig om alle kleuren goed op de foto te krijgen. Toen ze zo in een kringetje lagen, dacht ik: 'Het lijkt wel het jaar rond.' Winterse kleuren, lentekleuren, zomerse kleuren, herfstkleuren en dan allemaal bij elkaar.


En uiteindelijk was het niet de enige met kleur in huis. Een van de orchideeën had bedacht dat 2015 een mooi 'bloei'-jaar is. Het had al bijna een maand lang een knop, die elke dag iets groter werd. Ik vroeg me af wanneer die open zou gaan. Ik was er niet bij, maar toen ik wegging op 31 december was het nog een knop. En ik kwam terug op 1 januari, eind van de dag, en de prachtige bloem verwelkomde ons in huis. Prachtig toch?!


3 opmerkingen:

 1. Wat een fleurige onderzetters! Echt leuk gecombineerd.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellige onderzetters!
  Je orchidee is prachtig, die heeft er echt zin in :-)
  Je hebt een leuk blog, ik blijf gezellig hangen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die onderzetters!! Ik kon je blog nog niet, ga je in ieder geval volgen :) Liefs, Stefanie
  CuteDutch

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.