vrijdag 9 januari 2015

Joepie!!! Kabouter is af!!!

De eerste van alle (lopende) projecten is dan ook echt klaar. Afgelopen donderdag heb ik de laatste steek gedaan en toen was-ie af! Heerlijk. Na deel 4 heb ik niets meer met jullie gedeeld. Deel 5 heb ik nog netjes volgens patroon gehaakt. Maar deel 6 t/m 8 heb ik niet meer op volgorde gedaan. Ook heb ik niet overal foto's van gemaakt. De foto's die ik heb zien jullie zo. De kabouter is zo schattig om te zien. Kijk zelf maar:

Het lijf is af, inclusief de kraag.

Het hoofd met de baard en de snor.

En het haar aan de achterkant.

Gespjes op de schoenen.


De gesp op de riem is niet gehaakt volgens het patroon. Ik bedacht zelf dat ik 'm rondgehaakt mooier vond, dan losse deeltjes die je aan elkaar haakt. En - creatief genoeg - dat bedacht ik gewoon ff zelf.


Inmiddels geheel opgevuld. Het opvullen vond onze poes verschrikkelijk. Tijdens de Kerstdagen waren mijn broer en schoonzus met hun kinderen (één van 7 jaar en één van 11 mnd) bij ons. Onze poes heeft het niet zo op kinderen, maar hij hield zich behoorlijk koest. Na de Kerstdagen heb ik mij bezig gehouden met het dichtmaken van het hoofd en uiteraard het geheel opvullen van de kabouter. De poes zag in de kabouter blijkbaar mijn schattige nichtje (van 11 mnd), want hij moest er niets van hebben. En was vooral boos... hahaha. Ik heb er vreselijk om moeten lachen, maar de kabouter voor de zekerheid wel boven in de kast gelegd :-).
Toen moest de muts er nog op en de armen er nog aan. De knopen er nog op. Ik heb 'm afgemaakt tijdens het brei- en haakcafé van CreActivity. Op die plek heb ik 'm ook vooral gehaakt. Het was heel erg leuk om te maken, ook al zou ik het niet zo snel nog een keer doen. Maar voor nu was het leuk! Heel erg leuk. Helaas heb ik de benen niet genoeg opgevuld, dus echt goed op zijn benen blijft-ie maar moeilijk staan.


Snoesje hè? Nou, snoes dan met z'n 70 cm lengte... En nu weer door met het volgende project...

2 opmerkingen:

  1. Het is een reus :)
    Hij is erg leuk geworden!! Groetjes, Lotte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leukerd! Maar wel een joekel van een kabouter! Daar zal heel wat vulling in gegaan zijn.
    en nu maar wachten tot hij klusjes van je gaat overnemen, zodat je meer tijd hebt om te haken. Als het werkt, meld je het dan even? Dan ga ik er onmiddellijk ook een maken :-D

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.