zaterdag 6 december 2014

Lekker knutselen...

nee, niet voor Sinterklaas... Dat is hier overgeslagen. Maar ik ben wel lekker aan 't knutselen geweest. Gewoon, omdat het leuk is. Maar ook omdat er een paar jarig waren. Ik vind het heerlijk om zo lekker bezig te zijn. Dus liggen mijn grote projecten gewoon nog even in de kast en was ik aan 't genieten van kleine dingen. Vorig jaar hadden we hier walnoten, heeeerlijk! En die dopjes, ja, je raad het al, daar kun je leuke dingen mee doen. Het is wel een kunst om ze heel te houden, maar dat is goed gelukt. Dus had ik al uitgezocht welke bleven drijven...
Vorige week eens mijn creatieve geest erop losgelaten. En wat heb je dan nodig?


Juist, halve walnootdopjes, een kaarsstompje, lucifers en saté- of cocktailprikkers. En dan aan de slag. Het is ff lekker spelen met vuur, knoeien... Even wachten tot het kaarsvet wat gestold is en dan de prikkers erin. En gewoon wachten en laten uitharden.


De volgende dag kun je weer verder. Ik heb van vilt grote driehoeken geknipt. Deze dubbelgevouwen en vastgenaaid aan de prikkers. En je zeilbootje is klaar!Even uitproberen of ze blijven drijven...JA!! Maar ik vond het nog niet af. Een kennis van mij zei: 'Er moet nog een rood vlaggetje op.' Ik heb nagedacht hoe ik dat ging doen, maar ik kon niets (wat ik ook goed genoeg vond) bedenken. Dus een touwtje, lijm en papier gepakt. En weer door.


Vierkantjes dubbelgevouwen, doorgeknipt en toen de hoekjes eraf. Voilá, kleine vlaggetjes. Vastgeplakt aan het lijntje. En toen met wat metaaldraad S-haakjes gebogen. Deze aan de scheepjes vastgemaakt en toen het lijntje eraan vast. En dan krijg je dit...
Leuk toch? Ik heb het weggegeven aan een vriendin die jarig was. Ze vond het geweldig!

Zij was niet de enige die jarig was/is. Voor een andere vriendin maar iets anders geknutseld op de valreep (zoals zo vaak gebeurd...herkenbaar???). Een lief hartje, als tas-/sleutelhanger uit het boekje 'Kleurrijke cadeautjes haken'.


Schattig hè? Ik geniet er met volle teugen van om mensen blij te maken met zoiets kleins!

1 opmerking:

  1. Ontzettend leuk, ook in mijn herinnering, die bootjes. Alleen waren die toen lang zo mooi niet. En ja, het klopt, cadeautjes moeten altijd snel-snel.
    Fijn weekend!
    Jannie

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.