donderdag 18 september 2014

En m'n jute-project is een ...

HAVERZAK

Ja, een gehaakte haverzak.

Het zat namelijk zo. Wij waren begin dit jaar een keer een weekend bij onze vriend te logeren. Zijn vriendin was er ook. Gezellig zaten we 's avonds aan de borrel. En terwijl we ons te goed deden aan wat chips en vocht, zei z'n vriendin dat hij er wel een haverzak van vol lustte. Dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd. Die kan ik natuurlijk best maken. De vraag was alleen hoe. Gehaakt is natuurlijk het leukst, maar een haverzak is van jute. En hoe haakt jute? Nou, best zwaar weet ik inmiddels. Maar hij is fantastisch geworden. Ik ben zo trots op mijn project. Afgelopen dinsdag zijn ze getrouwd en natuurlijk kwam tijdens de receptie de haverzak voor in een van de acts. Samen met de andere gasten hebben we ze overladen met chips en pakjes voor mediterraanse maaltijden ed. Het paste bij lange na niet in die haverzak, maar de familie had een enorme doos hiervoor bekleed. Het was fantastisch. De bruid vertelde me dat ze de bruidegom zeker boodschappen gaat laten doen met de haverzak. Hm, wat zou ik daar graag bij zijn. Nu ja, de riem is lang genoeg om 'm over je schouder te laten hangen. Dus het kan prima.
Ik heb wat foto's van de totale haverzak voor jullie:

Ongeveer 30 cm in doorsnee en 30 cm hoog en de riem is erop gezet door een schoenmaker.

De vlinders komen uit het boekje 'kleurrijke cadeautjes haken'. De hartjes heb ik hier vandaan gehaald.
Inmiddels benieuwd naar het bruidspaar zelf? De fotograaf heeft al wat foto's op z'n websiteblog gezet en die vinden jullie hier.

Al met al: het was een schitterend bruidspaar op een schitterende dag! Zij hebben genoten en wij ook. Het was heel bijzonder om erbij te zijn.

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke haverzak voor de chips. En wat een grappig verhaal over hoe het zo is gekomen.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi! Goed idee om de schoenmaker te laten helpen. Jute haakt inderdaad zwaar, maar het wordt dan ook wel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.