donderdag 14 augustus 2014

Van links naar rechts...

Ja... van links naar rechts. Normaal haak ik altijd zo, want ik ben links. Maar begin van de week was een vriendin van mij hier. En ik dacht haar ook wel aan te kunnen steken met het haakvirus. Alleen...zij is rechts. Tjah, wat doe je dan? Nou gewoon, even rechts voordoen...nou ja, even??? Eerst maar 's naar de winkel om wat wol te halen. Niet te dun natuurlijk...


Dit is voor naald 12...(hoezo 'grote stappen gauw thuis'?) 2 bollen meegenomen. Van de streng eerst een bol gemaakt.


Ja, en dan? Wat maken we hiervan? Denk denk, een muts? Hm, zo'n mutsendrager is ze niet, gaf ze aan. Een sjaal? Kan nog best lastig zijn als je nooit gehaakt heb met zo'n dikke naald. Ik heb haar eerst voorgedaan hoe je vasten haakt.


En zij bedacht ondertussen dat ze een mandje wilde maken. Toen de eerste opzet voor een mandje gehaakt, zodat zij in een spiraal vasten kon haken. Best handig, geen gewissel met toeren ed. Want het moest snel af en ze bleef maar 1 nachtje. Aangezien ik de volgende dag moest werken, zou ik haar pas 's avonds weer zien.


Nu kon ze overdag, zonder mijn hulp, gewoon lekker verder haken. Aan het eind heb ik het voor haar afgehecht. En ze is er trots op hoor (en ik ook... ;-) ...!)


En toen de 2e bol. Wat ga ik daarmee doen? Nu een mega-granny ervan aan 't maken. En wel weer terug gegaan naar links...want linkshandig haken gaat mij toch echt veel makkelijker af. Of dit het blijft, weet ik nog niet, maar 't is nu wel grappig.


De kleur is in werkelijkheid groener dan op de foto's, maar dat kreeg ik niet voor elkaar met de camera. Dit projectje wordt nog wel vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.