zaterdag 30 augustus 2014

Aardbeimuts en gebreid inktvisje

Sinds ik het boek 'breiprojecten van 30 minuten' in huis heb, ben ik ook weer wat aan het kijken naar breien ipv alleen haken. Nou ben ik in haken wel veel beter dan in breien. Maar dat komt ook gewoon doordat ik het niet zo vaak doe. En...ik heb een breimachine. Weliswaar een oudje, maar hij functioneert nog prima. En voor vestjes is het best makkelijk om snel iets in elkaar te zetten. Maar goed, ik wilde nu ook weer eens met de hand gaan breien. En zo begon ik met de onderzetters. Ik vond het voor de eerste keer in... euh ja, even denken..., 8 jaar dat ik weer aan het breien geslagen ben, niet tegenvallen. En daarvoor heb ik 2 jaar gedaan over een sjaal...en het waren gewoon rechte toeren. Ach ja, ik vind het vaak te langzaam gaan, omdat ik veel sneller kan haken. Maar volgens mij is dat een kwestie van doen. Dus ben ik begonnen met kleine projecten. Gewoon heen en weer breien en de naad netjes dichtnaaien. Het tweede projectje werd de aardbeimuts (in januari al begonnen). Hij was af eind februari. Dwz de muts, maar er moesten nog 'zaadjes' op gemaasd (in april gedaan) en een kroontje op genaaid. En nu dacht ik: 'Het wordt hoog tijd om 'm af te maken.' Zo gezegd, zo gedaan. In augustus het kroontje erop genaaid. Ja, ja, werd tijd zo onderhand. Hier zijn de foto's:Naadje zo netjes als het ging dichtgenaaid.Is-ie niet schattig? Zelfs mijn man wilde ermee op de foto... ;-)

'Aardbeimutsselfie...'
Eerlijk gezegd vind ik breiwerk veel minder stug aanvoelen als haakwerk. Hangt ook heel erg af van (de kwaliteit van) het garen wat ik gebruik. Maar toch. Dus een volgend project (inktvisje voor couveusekindje) op de naald gezet: een gebreid inktvisje. Een klein werkje, zo gedaan en nog erg leuk ook. De tentakels heb ik dan wel weer gehaakt, omdat ik dat makkelijker vond. En zo is 'Rosa' geboren. Als ik haar naast een ander - gehaakt - inktvisje houd, vind ik de gebreide toch mooier qua vorm. Dus voortaan gebreide inktvislijfjes met gehaakte tentakels denk ik. Als het goedgekeurd wordt tenminste. Da's nog even afwachten. Hier zijn de foto's:
2 opmerkingen:

 1. Hihi, ooit breide ik een aardbeimuts na van een patroon van Drops. De jouwe is toch weer heel anders, maar heel leuk, zeker met dat kroontje (is dat van vilt?)
  Je inktvis is ook heel leuk, zo'n gebreid exemplaar. Ik zou niet weten waarom die niet goedgekeurd zou worden.
  Groetjes, Jannie
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De aardbeienmuts is echt leuk. En naast haken ook breien is lekker voor de afwisseling.Jouw inktvis is ook goed gelukt. Tot nu toe kende ik alleen de gehaakte versie.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.