woensdag 30 juli 2014

Dé CAL, 'granny's' wordt tunisch (entrelac) haakwerk en jute (3)

Ja, ondanks kleine dingen tussendoor, wordt er ook aan de 'grote' projecten gewerkt. Het gaat dan misschien niet zo snel, maar toch gestaag...

Inmiddels week 10 en 11 af van de CAL. En al begonnen met week 12.Met de granny's was ik niet tevreden. Daarnaast had ik voor m'n verjaardag een tunische haaknaald gekregen, die ik dolgraag wilde uitproberen. Even gezocht op youtube (entrelac crochet) en ja, daar was wel wat te vinden. Dus aan de slag. Granny's uithalen en beginnen. Hoe groot het gaat worden...ik wacht af. Ik haak hierbij in het rond. Dwz elke keer een rij vierkantjes om de andere vierkantjes heen. Dan wel in 1 kleur. Ik heb deze video en de video's die erop volgen als voorbeeld gebruikt. En toen aan de slag. En die slag had ik snel te pakken.


Dit is de volgorde waarop de vierkantjes gehaakt worden. Let wel! Ik ben links!!! Dus precies andersom als bij een rechtshandig persoon. Na toer 2 kom je uit bij het rode rondje. Je haakt dan halve vasten richting het gele rondje en daar begin je dan de volgende toer.


Bijna 20 cm lang

en 15 cm breed.

Ook mijn juteproject groeit. Inmiddels al 20 cm hoog!


Gaat lekker door hier. Inmiddels heb ik een handige app ontdekt. Heel makkelijk om per project bij te houden waar je bent, welke toer. Zelfs de tijd kan je bijhouden. Heel handig. Knitting buddy heet de app (op een na onderste rij, 3e van links).

Alle projecten op een rijtje.

De toerenteller!
En ondertussen wordt er gewoon doorgewerkt. Tot gauw!
(Dan weer een klein 'tussendoor'-projectje)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je reageert! Ik vind het heerlijk om jullie reacties te lezen.
Ter info: boven aan mijn blog vind je de privacyverklaring. Als je een reactie achterlaat onder dit blog, ga je ermee akkoord om zichtbaar op mijn blog te staan, tenzij je anoniem reageert.