Volgers

zaterdag 3 december 2016

Dag november, hallo december

Wat een andere maand is november geworden dan ik van te voren had verwacht. Ik had heel wat projecten in mijn hoofd om te doen. Uiteindelijk moest ik flink pas op de plaats maken. Eigenlijk ging me dat niet zo moeilijk af. Ik had niet zoveel keus. Kort gezegd: 6,5 jaar geleden werd de diagnose sarcoidose bij mij gesteld, waardoor ik chronisch moe ben. Dat ben ik wel gewend, maar sinds onze vakantie werd die moeheid steeds erger. Na bloedonderzoek bleek - gelukkig - dat het alleen maar een tekort aan vitamine D was, waardoor ik steeds meer moe werd (en niet een verergering/danwel opvlammen van de sarcoidose). Daar wordt nu hard aan gewerkt om dat weer op het juiste niveau te krijgen. Het hield in dat ik in mijn vrije tijd weinig energie overhield om te handwerken. Alles staat momenteel op een laag pitje. Ik richt me nu vooral op de brievenbusswap waarvoor ik me had aangemeld (wel superleuk om te doen!), maar daarvan kan ik jullie nog helemaal niets laten zien ;-). En daarnaast doe ik even helemaal niets (behalve een kleine surprise ivm Sinterklaas).
Nou ja, helemaal niets. Vorige week zaterdag ben ik met mijn moeder naar de Handwerk en Quiltdagen in Nieuwegein geweest. Heel gezellig. Er even samen op uit. Alleen de ochtend was de bedoeling. We waren er om half 11 en gingen pas om half 2 weer weg. Iets langer, maar dat kwam omdat het zo gezellig was. Natuurlijk volgenden we ook een workshop. Dit keer kartonnage (knutselen met stof, karton en papier). Kijk maar mee.


De voorbeelden lagen op tafel. Het is een soort boekje, wat je makkelijk als kaartje cadeau kan doen.


Onze pakketjes. En toen aan de slag:Hierna hebben onze 'boekjes' liggen drogen en zijn wij ons rondje over de beurs gaan doen. Het was meer gericht op stofjes dan op wolletjes. Maar dat mocht de pret niet deren. Veel foto's heb ik niet gemaakt.Gekantklost glas-in-lood, mooi hè?


Uiteraard gingen wij niet met lege handen naar huis. Hier de foto's van onze aanwinsten:


Onze 'boekjes' en mijn moeder kocht nog een kant-en-klaarpakketje voor een 2e. Ook van mijn moeder: een lapje wit vilt en wat boekbinderslijm (die we gedeeld hebben).


Ik kocht haaknaalden voor Double Ended crochet (je hebt aan 2 kanten een punt). En een pluizentondeuse.


We kochten allebei nog wat benodigdheden om sieraden te kunnen maken. Heel veel zin om uit te proberen. Ik denk maar zo: 'Wat in het vat zit, verzuurt niet.'


We gingen allebei overstag voor een mooie armband met een magnetische werking. Vooral nadat de dame ons met een eenvoudige oefening liet ervaren wat balans is in het lichaam.


Mijn moeder kocht tot slot nog een mooie quiltspeld en kreeg (!) na een praatje met een verkoopster nog een streng borduurgaren mee om mee te kantklossen. En nu lekker genieten van de spulletjes die ik heb gekocht en rustig aan mijn energiepeil weer wat opkrikken.

Fijn weekend allemaal! 

5 opmerkingen:

 1. Moe maar voldaan, denk ik! Gezellig creatief!
  Pas goed op jezelf.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellige beurs. Althans, de foto's stralen gezelligheid uit.
  En lekker rustig aan doen, hoor! Als het goed is komt het handwerken en hobby-en wel weer.
  (ik had trouwens nog nooit van de aandoening gehoord. Lijkt me wel lastig, dat steeds rekening-houden-met)
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vervelend, zo moe zijn. Maar gelukkig heb je zo te horen nog wel energie genoeg voor leuke 'momenten'. Sterkte er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb dit berichtje van je gemist, sorry
  Ik hoop dat je je energie weer wT op niveau kunt krijgen, pas goed op je zelf :)
  Beterschap en sterkte, moe zijn komt me niet vreemd voor :( Juist de balans vinden valt niet mee :(
  Succes met het vinden van jouw balans, liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie aankopen, beurzen zijn zo leuk. Vervelend zi getob met je gezondheid. Hoop dat je weer beter gaat voelen.

  BeantwoordenVerwijderen