Volgers

zaterdag 24 september 2016

Vakantieherinneringen (1)

Vorige week was ik al van plan om jullie nog wat te laten zien van onze vakantie. Het was zo heerlijk daar. We hebben fantastisch weer gehad. Dus super genoten van al onze activiteiten. Alleen is de drukte zo toegeslagen, dat ik niet eens de tijd heb gehad om wat foto's voor jullie uit te zoeken. Zelfs de lappenpop is nog niet af (en die had al lang af moeten zijn). Kortom mijn WIP's liggen te wachten. Af en toe werk ik snel een stukje verder.

Maar goed, even terug naar onze vakantie. Wij verbleven in Landhaus 'An der Sonne', in Kornau. Wat een heerlijk plekje. 's Morgens wakker worden met het geluid van koeienbellen en het ruisen van de Breitach. Zo heerlijk. Zo rustig. Wat moest ik wennen aan al die auto's, scooters, bussen, die hier voor de deur langskomen, toen we terug waren in ons eigen huis.

In de vakantie hebben we veel gedaan. Dat hadden jullie waarschijnlijk hier al wel uit begrepen ;-). Zo zijn we vanuit huis naar de Breitachklamm gelopen. Eenmaal daar doorheen stonden we in Oostenrijk (net over de grens). Vervolgens weer teruggelopen naar huis.


De volgende dag zijn we (ook vanuit huis) naar de Söllereckbahn gelopen. Daar omhoog. Dan naar de Freibergsee en vervolgens weer terug naar huis. Op deze tocht liep ik de zolen van mijn bergschoenen echt totaal kapot. Dus moesten we ook nog op nieuwe schoenen uit...


Kamp Dachau stond ook op onze lijst. Wat is dat indrukwekkend. Echt woorden heb ik er eigenlijk niet voor.


Daarna Landsberg am See bezocht. Wat een prachtige stad. Ik kan jullie niet al het moois laten zien. We zijn er niet lang geweest, maar we hebben er echt van genoten.


En natuurlijk zijn we ook de Nebelhorn op geweest. Het eerste stuk met de 'Bahn' naar boven en daarna lekker aan de wandel. Het restaurant op de top werd verbouwd, dus daar konden we niet helemaal komen, maar dicht genoeg om prachtig uitzicht te hebben. Uiteindelijk zijn we nog even naar de andere kant 'gehuppeld' (op m'n nieuwe schoenen)... en met uitzicht op de Seeaplsee geluncht. Vervolgens met de 'Bahn' weer terug.


's Avonds een pizza genuttigd in Oberstdorf waarna 'skispringen kijken' op ons programma stond. Superleuk.


De avond erna zou de finale zijn. Het was ons plan ook daar naartoe te gaan, ware het niet dat die pizza niet zo goed beviel en mijn man ziek werd. Gelukkig was hij na 1,5 dag weer op de been. En konden we onze activiteiten weer oppakken. (wordt vervolgd)


4 opmerkingen:

 1. Mooie foto's! Het is duidelijk dat jullie een heel fijne vakantie hebben gehad in een heel mooie omgeving :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch!
  En herkenbaar... Ook hier is de drukte toegeslagen en wat mis ik de stilte... Niet in het minst in mijn eigen hoofd :-))
  Zo leuk dat we ook in hetzelfde gebied geweest zijn (nou ja, bijna). Jullie hebben mooie en indrukwekkende dingen gezien!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige vakantie gehad! Wel jammer dat meteen de drukte toesloeg. Hopelijk wordt het straks weer eens wat rustiger
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's en een actieve vakantie. Jammer van de pizza.

  BeantwoordenVerwijderen