Volgers

maandag 16 mei 2016

Bordeauxrode omslagdoek is af!

Oh, wat een heerlijkheid. Begin vorige week was ik klaar met het haakwerk en wegstoppen van de draadjes van de grote, kantgehaakte omslagdoek. Wat een werk is het geweest. Ik heb al gezegd dat ik er niet nog een ga maken. Dit was de derde op rij en wat mij betreft de laatste van dit patroon. Maar hij is prachtig geworden. Mijn schoonmoeder kreeg hem op haar verjaardag vorige week. Ze is er superblij mee. Ik zal jullie hier nog wat laatste foto's laten zien:


De picotrand. Supermooi, maar een lastig karweitje. Ook doordat er op de eerste picot nog een tweede komt in de volgende toer.


Maar de aanhouder wint, hier is-tie helemaal af en moet ik alleen de draadjes nog afhechten. En toen begon het meest vervelende karwei:


Het opspannen. En dan te bedenken dat het op zolder is en de temperatuur daar inmiddels flink was opgelopen. Ik heb wat gezweten om het voor elkaar te krijgen. Het is gelukt:


En nu is hij in gebruik bij de eigenaresse. Ik hoop dat ze er veel plezier van heeft! Wil je - ondanks al mijn gekreun ;-) - er ook zelf een maken? Het is de Summer MCAL 2015 'Allium' van Barbara. Je vindt het patroon hier.

5 opmerkingen:

 1. De kleur en het patroon is super van je omslagdoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Dat is het werk zeker waard :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zeg en al je derde, knap hoor. Ik wilde de omslagdoek ook haken, maar ik kreeg het aantal steken niet juist :( groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geworden! Leuk om hem in alleen donkerrood te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel werk, maar wat een eer heb je hiervan! Top!
  Ik knoop bij effen sjaals de draadjes aan elkaar met de magic knot methode. Goede ervaringen mee, zolang je het knoopje maar goed test voirdat je verder haakt.
  https://m.youtube.com/watch?v=Aj_-V5XVPcs
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen