Volgers

donderdag 4 februari 2016

Wie jarig wordt...GIVE AWAY


En dan is het tijd voor een feestje! Want mijn blog bestaat op 17 februari 2,5 jaar! Hiep hiep hoera! Met heel veel dank aan jullie voor het lezen en alle leuke reacties! Maar nu eerst over de Give away. Er zit namelijk een verhaal aan deze give-away. Wat ben ik blij dat ik jullie nu mag laten zien waar ik het afgelopen 4-5 maanden aan gewerkt heb.

Het begon vorig jaar augustus. Een vriend van ons was hier. Hij en ik vinden het leuk om verhalen en gedichten te schrijven. Tot voor kort heb ik daar eigenlijk maar heel weinig mee gedaan. Kortom, we kwamen op het idee om een boekje te maken waarin gehaakte figuren een rol spelen. We wisten toen al dat zijn vrouw zwanger was. De keus was niet moeilijk. Dat wordt een boekje als kraamcadeautje. En blijkbaar was het idee al niet meer origineel. In oktober kwam namelijk dit boek uit. Ook dit jaar komt er een nieuw boek uit met verhalen waarin gehaakte knuffels een rol spelen. Dat hield mij niet tegen. Tenslotte ging het om een kraamcadeautje. Dus ik ging aan de haak. En zo werd Lange Jan geboren. Het patroon vind je hier.


Die bleef niet lang alleen. Want ook Lange Lijs werd geboren (stel je voor dat het een meisje is..., dan moet je toch iets maken voor een jongen en een meisje).


En toen werd het verhaal bedacht. Een stel gehaakte dieren erbij gepakt (toch makkelijk als je die nog hebt liggen... ;-)). Een mooie houten trein gekocht. Lange Jan werd omgedoopt tot Jolige Jan. En dan krijg je - met hulp van een (amateur)fotograaf (lees: mijn man) - dit:


Ik zal jullie wat previews van de binnenkant laten zien:Achter op het boekje staat waar ik de haakpatronen vandaan heb gehaald. Niet alle haakpatronen zijn gratis, want sommige komen uit een boek.
Ik kan jullie een ding zeggen: als kraamcadeautje was het zeer geslaagd. Ze hebben Lange Lijs erbij gekregen (ja, het is een meisje geworden). Mijn nichtje heb ik ook een boekje cadeau gedaan. Zij werd afgelopen zondag 2 jaar. En zij kreeg Jolige Jan erbij. Samen met mijn schoonzus wordt het boekje verslonden, hoorde ik gister van mijn broer.

Wat een verhaal, hè? Je kan al bijna raden wat de give-away wordt, of niet? Uiteraard, ik wil 2 boekjes weggeven... en dat niet alleen:


1 boekje met 2 bolletjes om Jolige Jan te haken en 1 boekje met 2 bolletjes om Lange Lijs te haken.

Wil je dit leuke voorleesboekje winnen?
Dit moet je ervoor doen om mee te dingen:

- laat een berichtje achter onder dit blog of stuur me een mail via het contactformulier (rechts op mijn blog)
- laat me weten voor welk setje je meedoet (Jolige Jan of Lange Lijs; als je niet kan kiezen, laat het me ook weten)
- reageren kan tot en met 29 februari
- ik stel het op prijs als je een linkje op je eigen blog plaatst en/of als je me volgt (dit is niet verplicht)

De winnaars worden op 1 maart bekend gemaakt.

16 opmerkingen:

 1. O wat een super leuk idee hebben jullie gerealiseerx ik zeg speciaal gerealiseerx want bedenken is een, maar uitwerken en realiseren is vaak 2, 3 en ga zo maar door. Mijn petje af. Wat ik er nu van zie is al super. Ik doe graag mee en ga voor Jollige Jan en ik ben o zo benieuwd naar het hele verhaal. Natuurlijk plaats ik zo vlug mogelijk een link ;-) En volgen doe ik je al met veel plezier. Een goed weekend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk! Daar zit veel werk in!
  Ik doe niet mee aan de giveaway; de kindjes om ons heen zijn allemaal wat te oud en jong spul verwachten we voorlopig niet :-))) daarom gun ik deze mooie kans graag iemand anders. Maar; alvast van harte met je blogverjaardag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je blogverjaardag :-)
  Wat gaaf dat je een boek hebt gemaakt! Zo leuk ook met de hoofdpersoon er in het echt bij :-) Ook ik doe niet mee met deze give away, daar ik ook helemaal geen kleine kindderen in mijn omgeving heb en ook voorlopig niet verwacht in mijn omgeving te krijgen. Maar het is wel een super leuke prijs voor mensen die nog wel in de kleintjes zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om zo je creativiteit in een cadeau te kunnen verwerken.
  Zo te zien is het een leuk boekje geworden en die lange Jan en Lijs zullen nog een heel lang leven hebben. Wat een leuke kuffel-poppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk om zo samen een boekje te maken en haken! En heel mooi geworden zo te zien. Ik doe graag mee met je giveaway: heel binnenkort hopen we op kraamvisite te gaan. Het meisje is nog niet geboren, maar wordt binnen een paar dagen verwacht. Ik ga dus voor Lange Lijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allereerst proficiat met je blogverjaardag!
  Wat een leuk nieuws en wat ziet dat er een leuk boekje uit! Leuk om voor te lezen :)
  Ik doe graag mee, ik vind ze beide heel leuk, maar aangezien de kleinste hier een meisje is ga ik voor Lange Lijs.
  Volger ben ik al :)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allereerst proficiat met je blogverjaardag!
  Wat een leuk nieuws en wat ziet dat er een leuk boekje uit! Leuk om voor te lezen :)
  Ik doe graag mee, ik vind ze beide heel leuk, maar aangezien de kleinste hier een meisje is ga ik voor Lange Lijs.
  Volger ben ik al :)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alvast hartelijk gefeliciteerd met je 'blogverjaardag'!!!
  Oooh... superleuk, je haakverhaalboekje!!! Natuurlijk doe ik graag mee met de give-away!!! Ik plaatste een 'advertentie' aan de rechterkant van mijn blog. Mijn voorkeur gaat uit naar Lange Lijs! Als ik zou winnen, haak ik graag een knuffel voor 'Zonnedekens' (knuffels voor kinderen in het ziekenhuis), en voor m'n kleine nichtje! En het boekje, dat hou ik graag voor mezelf, want ik hou van knuffels en van 'leuk & schattig'! :)

  Nog veel creatief plezier!

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tof idee om een boekje te maken, ik doe graag mee met je give-away en kies voor Jolige Jan. Zou ons kleinzoontje leuk vinden, hij houdt van knuffels.
  Nog veel succes met je blog, Ik plaats een link en wordt volger.
  Fijn weekend,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super leuk lijkt me dat, een boekje enen dan nog eens garen om één van de hoofdrolspelers te kunnen haken, ik doe dus heel graag mee, voor de jongensversie! Proficiat met je blogverjaardag trouwens
  Linkje komt er aan, zie zijkant van mijn blog,
  Groetjes sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik doe graag mee. Voor de meisjesversie. Ik plaats een link op mijn Boekenplank als het me lukt. http://opmijnboekenplank.blogspot.nl/
  Daar staat trouwens ook een Give Away op.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. graag doe ik mee met deze giveaway, wat een tof ideetje zo een boekje, ga proberen een linkje te leggen op mijn blog, maak niet uit welke ik zou kunnen winnen, ik vind ze allebei ok
  groetjes
  Micheline

  BeantwoordenVerwijderen
 13. I think you should sell this! A lot of people would buy it! I can't decide, because my sister is doing IVF, and isn't pregnant yet! I would love either. She would be ecstatic!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow, al 2,5 jaar bloggen! Gefeliciteerd!
  Dit blogbericht heb ik even gemist, maar ik doe heel graag mee met je give away.
  Het zou leuk zijn om het boekje te winnen met de bolletjes voor Jolige Jan. Voor mijn drie maanden oude neefje Anne......
  Maar ik denk dat hij met Lange Lijs ook blij is, hoor. ;-)
  Ga ik nu snel een link plaatsen.
  Fijn weekend, groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen