Volgers

zaterdag 13 februari 2016

De omslagdoek voor mijn moeder en meer

Zo, weer even tijd voor een blog. Wij zijn van de week teruggekomen van ons lange weekend weg (wij houden niet zo van carnaval...). Het was heerlijk om er even tussenuit te zijn. Ook al was het weer bij tijd en wijle erg nat... Het drukte onze pret in ieder geval niet ;-). Maar voor we gingen vierde mijn moeder haar verjaardag. En natuurlijk had ik precies op tijd de omslagdoek af. Hier nog wat foto's voor jullie. Ik kan jullie zeggen dat mijn moeder het geweldig vond. Ze is er trots op en ik denk zo dat ze hem met plezier zal dragen.En toen gingen we op weg. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar als ik in het buitenland ben, vind ik het superleuk om ook nog een wolwinkeltje daar te bezoeken. Niet om iets te halen, maar gewoon 'ns lekker te snuffelen. En dan komt het erop neer dat je toch niet met lege handen weggaat. Herkenbaar, of niet?
We zaten net buiten Cochem. En het geval wil (ja, carnaval) dat het winkeltje in Cochem dicht was. Eenmaal in ons appartementje zocht ik later of er ergens op onze route van die dag nog een wolwinkeltje zat. En ja (gelukkig...), die was wel open. Toen ik de website bekeek, wist ik al dat ik niet met lege handen zou vertrekken. Wat een snoepwinkeltje is dat (klikkerdeklik dan kom je op de website). Een enorme aanrader voor elke wolliefhebber. Ze hebben juweeltjes, handgeverfd garen, katoen, etc. Teveel om op te noemen. Dit heb ik meegenomen.


Ja, da's nog best bescheiden hè? Maar officieel heb ik met mezelf afgesproken geen nieuw garen te kopen en eerst eens alle restjes op te maken. Ik was nu een beetje lief voor mezelf. Dus mochten deze bolletjes/strengen mee. Ik kan jullie op een foto niet laten voelen hoe zacht dit allemaal voelt. Het is echt knuffelgaren. Goed, genoeg woorden daarover. Ik kan er wel over door blijven praten, geloof ik. Het is wel duidelijk hoe blij ik met mijn nieuwe bolletjes ben.

Natuurlijk zat ik zelf ook niet stil en breide ik weer een stukje verder aan mijn shrug. Inmiddels op zo'n 65 cm en ik moet naar de 90. Dus nog wel wat te gaan, maar niet zoveel meer.


Uiteraard liet ik een klein bedankje achter in het huis voor de eigenaresse. Het was een heerlijk appartement met prachtig uitzicht op Burg Cochem.Deze foto is genomen op de dag van aankomst. Het kasteel was prachtig verlicht.
Dat was het voor deze keer. Ik brei zo weer een stukje verder aan mijn shrug.

ps: heb je mijn Give away gezien? Nee, klik dan hier. Je hebt t/m 29 februari de tijd om te reageren.

8 opmerkingen:

 1. Tuulijk is je moeder blij met haar omslagdoek :) Ik weet precies waar dat winkeltje in Cochem is. Ze verkopen ook hele leuke knoopjes voor op babyslofjes. Hebben jullie ook zo genoten van Cochem, inderdaad met die prachtige burcht. Groetjes en veel liefs, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie omslagdoek zeg! En die bollen zijn ook mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn is dat he, om iemand waar je zoveel om geeft zo blij te kunnen maken met een stukje van jezelf. Je hebt dan ook een prachtige omslagdoek gemaakt!
  Heerlijk, zo'n lang weekend er tussenuit (en zeker als weg wilt van het feestgedruis) en dan ook nog naar tevredenheid slagen voor fijne wolletjes, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lief..
  En je hebt een mooie 'buit' gescoord :-))
  Ik heb die 'tic' ook :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beautiful shawl! Lovely yarns!
  Hope you have a lovely day!
  Hugs and love from Portugal,
  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie shawl!! En fijn dat je lekker wol heb gescoord (ik zie schoppel wolle dat is zulk fijn spul) en wat een lief bedankje.
  Je staat in de top 3 van de link party :)
  Doe je weer mee?

  groetjes
  Barbara
  www.busyfingersbusylife.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen