Volgers

dinsdag 22 september 2015

Shop-dagjes

Het heerlijke van vakantie is dat je gewoon alle tijd hebt, je nergens druk over hoeft te maken. Wat vandaag niet lukt, komt morgen wel (hoop je dan)...

Maar in de eerste week (nu 2 weken geleden) had ik met mijn moeder en schoonmoeder afgesproken om wolletjes te gaan shoppen. Ze vonden allebei de MCAL zóóó mooi...en ze gunden hem aan elkaar (hoe mooi is dat...), maar deze was toch echt voor de verkoping. Dus had ik bedacht dat ik voor ieder gewoon een nieuwe maak in een door henzelf gekozen kleur. En dat werd shoppen...
Het was een gezellige boel en we hebben er een leuk dagje van gemaakt. Eerst heb ik mijn schoonmoeder opgehaald en toen door naar mijn moeder (ze wonen gelukkig behoorlijk dicht bij elkaar). Daar hebben we gezellig geluncht en toen op weg. We zijn in het eerste, beste winkeltje geslaagd. Het was wel even zoeken. Een leuke winkel trouwens en ze hebben best veel. Alleen net niet dat katoen waarmee ik de eerste gemaakt heb. Maar de dames hebben allebei een kleur uitgekozen die bij hen past. Voor de een aubergine en de ander donkerblauw. En nu mag ik gaan stoeien met het garen...Het eerste stoeien kwam al met de strengen. Het zijn er 2 (ja, niet op de foto, maar ik had er wel 2). De eerste dacht ik wel even alleen te doen, maar dat ging toch minder makkelijk dan ik dacht. Bij de tweede heb ik gewoon manlief ingeschakeld. Kijk 'm eens zitten...


Zo handig! ;-) En met een wolmolen wordt het dan zo'n bolletje. Bleek gelijk dat het stug garen is, want de vorm blijft er goed in staan (inclusief het gat in het midden)... De kleur is wat paarser dan ik op de foto kon krijgen.


Zelf was ik nog op zoek naar een bijpassende kleur voor garen wat ik een jaar of 5 geleden bij de Zeeman heb gekocht. Ik wil namelijk knit-one-below gaan uitproberen en dan is verloopgaren met een effen kleur heel goed te doen. Het was zoeken, want bij de Zeeman was die kleur er niet meer. Uiteindelijk bij de Hema nog bolletjes gevonden waarvan de kleur er het dichtst tegenaan komt. Hoe het samenvalt, zie ik pas als ik ermee ga werken.


Ik heb 3 bollen van ieder en ik wil een shrug maken. Ik ben benieuwd of ik dan genoeg heb, maar dat zal even wat rekenwerk worden.

Vorige week een week op vakantie geweest in Frankrijk. Dit keer had ik zoiets van 'ik zoek geen wolwinkeltjes', maar dan kom je ze gewoon vanzelf tegen. Alhoewel, winkeltje...het was markt in Saint-Mère-Eglise op het moment dat we daar waren. En daar lag prachtig dun katoen in leuke kleuren. Ik ben er 2x langsgelopen en vervolgens zei ik tegen mijn man: 'Krijg ik er spijt van als ik het niet doe?' Hij zegt: 'Als je je dat afvraagt, dan weet je al genoeg, toch?' Dus even naar de pinautomaat en hopla, deze bollen zijn van mij. Ik wil er een kantsjaal van breien.


En vandaag ben ik in Zaltbommel nog bij het Wolplein Inspiratiecentrum geweest. Prachtig centrum! Fantastisch om te zien wat daar allemaal ligt. Ik was op zoek naar bepaalde kleuren. En die heb ik nog gevonden ook.


Jullie horen het wel weer. Er ligt weer wat bij in de kast en mijn to-dolist wordt alleen maar langer. Ik ga gauw verder met het Ibizajurkje...daarover zaterdag meer. Als die af is, mag ik weer iets nieuws van mezelf opzetten...

4 opmerkingen:

 1. Nou nou, stoute plannen! Je hebt geweldige inkopen gedaan. Heerlijk om zo goed te slagen. Volgens mij heb je nog wel 6 weken vakantie nodig, haha.
  Succes!
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge, genoeg te doen voorlopig! Mooie garens hebben jullie uitgezocht. Vooral de aubergine vind ik er mooi uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, ik denk dat jij voorlopig niet zonder garen zit ;-)
  Ik zie net dat ik jouw blog met het bijlezen heb gemist, dat ga ik gelijk maar even goedmaken.

  BeantwoordenVerwijderen