Volgers

maandag 23 maart 2015

Opkikkertje

Ja, ja. Denk ik dat het wat rustiger wordt op mijn blog. En dat ik alleen haak aan de projecten die ik heb liggen (de sjaal, CAL 2014 en m'n Ibizajurk)...
Nee, het werd even anders afgelopen week. Nogal onverwacht werd een vriendin van mij met spoed geopereerd. Gelukkig gaat het goed met haar, maar mijn creatieve geest ging met mij aan de haal. Wat is er nu beter op zijn plek dan een leuk opkikkertje? Ja, je snapt het natuurlijk al. De 'gewone' projecten gingen aan de kant en ik pakte naald en draad voor een kikker. Gebreid en gepunnikt dit keer. Het voorbeeld wat ik erbij pakte, was uit dit boekje. Het origineel zie je op de voorkant, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en er een opkikkertje van gemaakt.


Hier waren alle onderdelen nog los. De kleur van de wol/acryl is niet zo goed te zien op de foto, maar het ligt tussen blauw en groen in.


Inmiddels alles aan elkaar genaaid, gezichtje gegeven. Hij zit hier op mijn middelvinger als een vingerpoppetje. Daarna moest ik alleen het kaartje nog maken, waar het op hoorde.


En toen was-ie af. Vandaag op ziekenbezoek geweest en het kaartje overhandigd. Ze vond het heel erg leuk. En nu maar weer gauw door met de 'gewone' projecten...

6 opmerkingen:

 1. Het is geen leuke reden om creatief bezig te zijn, maar gelukkig gaat het goed met je vriendin.
  De kikker is in ieder geval ontzettend leuk geworden en zal zeker de nodige glimlachen oproepen :-) Het kaartje erbij maakt het helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is leuk! Grappige pootjes en oogjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is leuk!! Supergrappig! Groetjes, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof opkikkertje voor jouw vriendin. Hopelijk knapt ze snel op. Goed datje daar even tijd voor hebt gemaakt.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb even een aantal blogberichten terug gelezen. Leuke blog. Ik ga je volgen. Je opkikkertje is ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen