Volgers

maandag 9 februari 2015

Afgelopen week...

...zoveel gedaan, dat ik me afvroeg hoe ik hierover zou gaan bloggen. Bloggen is zo leuk, vooral ook om jullie positieve reacties te lezen. Heel veel dank daarvoor!
Dit keer niet over elk ding een blog, maar gewoon alles in 1 blog. Althans, alles waar ik afgelopen week (of eigenlijk 1,5 week) mee bezig was.

Zoals jullie weten, ben ik bezig met een sjaal voor mijn man. Het gaat niet zo snel, want ik brei niet zo vlotjes. Zeker niet aangezien in de patentsteek gebruik. Wel heel leuk, maar het lijkt nog wel het dubbele aan tijd te kosten. Inmiddels ben ik op de helft, dzw ongeveer 72 cm. Ja, deze winter wordt het 'm niet. Maar man man zei al dat-ie dat niet zo erg vindt, als hij 'm volgende winter maar kan gebruiken. En dat moet zeker lukken.


Het leuke van de patentsteek in 2 kleuren is, dat je 2 kanten hebt aan de sjaal. In dit geval een donkere en lichte kant. Zo leuk om te maken...kost alleen wat tijd, ;-).

Een kleine week geleden was mijn broertje jarig. Ach ja, kleintjes worden groot, want hij is 23 geworden... Maar zoals voor veel verjaardagen bedenk ik dan wel weer iets leuks. Afhankelijk van wat de persoon in kwestie wil. En hij wilde graag geld, want hij had leuke handschoenen gezien. Maar er hing blijkbaar een prijskaartje aan... Dat houdt mij dan natuurlijk niet tegen om iets leuks te bedenken. Dat leuks wil ik met jullie delen. Ik heb voor hem miniwantjes gemaakt.


Geheel en al zelfbedacht. Mijn broertje is niet zo van de uitgesproken kleuren. Dus maar iets opgezocht wat meer bij hem past. Deze is gehaakt met naald 4. Met het patroontje ben ik nog bezig. Dat zien jullie binnenkort op mijn blog.

En de outfit van het popje is bijna compleet. Inmiddels een jurkje en schoentjes gemaakt. Ik ben nog bezig met een jasje. Dan is ook dat projectje af... Ik houd jullie nog even in spanning... Nou, vooruit. Een kleine preview van het jurkje dan:


Wat een heerlijk gevoel dat ik bijna klaar ben hiermee! Binnenkort weer meer. Tot dan!

4 opmerkingen:

 1. Ik vind de sjaal echt heel gaaf worden!! Groetjes, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De sjaal wordt heel mooi! Fijn dat je een geduldige man hebt ;-)
  Grappige geldverpakking heb je voor je broers verjaardag gemaakt, heel leuk bedacht!
  Ik ben benieuwd naar de kleertjes voor de pop en natuurlijk hoe de pop zelf is geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie sjaal zo met die voor- en achterkant die er zo anders uitzien. Die sjaal komt volgende winter vast goed van pas. De preview maakt echt nieuwsgierig naar het resultaat.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie sjaal! Ik heb ooit ook zo'n sjaal gemaakt. Was wel even puzzelen hoe dat werkte en het ging inderdaad niet snel. Helaas draag ik de sjaal eigenlijk nooit. Ik had 'm van wol gemaakt, en daar blijk ik niet prettig te vinden (kriebel...).

  BeantwoordenVerwijderen