Volgers

zaterdag 13 september 2014

Vakantie = werken aan m'n outfit voor een bruiloft...

Heerlijk is dat. Vakantie hebben. Zeeën van tijd. Althans...manlief wilde toch ook wel graag het een en ander samen doen. Zo kwamen we ook bij dit wolwinkeltje (wat helaas dicht was).


Wildbreien kennen ze hier ook!

Maar desondanks (en we hebben flink wat ondernomen) was er genoeg tijd om een Aphrodite shawl en een halssieraad te haken voor bij m'n jurk. Wat je dan in 1,5 week kan doen, is meer dan ik normaal gesproken doe in die tijd. Maar goed. Het is gelukt. Zeer naar tevredenheid zelfs...
Het patroon van de Aphrodite shawl heb ik 4 jaar geleden gedownload (ja, zolang blijft het weleens liggen...samen met het katoen!) en ik dacht dat ik het wel even met jullie kon delen. Maar het was flink zoeken, want de website waar ik oorspronkelijk het patroon vandaan heb, is veranderd. En het patroon was niet meer terug te vinden. Maar na wat ge'google' wel, voor de liefhebber: hier is het patroon. Kleine kanttekening: het is Amerikaans, en 'treble' staat voor dubbel stokje. Het patroon zou gehaakt moeten worden met haaknaald 6, maar mijn katoen was geschikt voor haaknaald 3,5-4,5. Ik vond het 't mooist met naald 4. Daardoor kwam ik wel kleiner uit en heb ik de laatste toer herhaald tot ik 'm lang genoeg vond.
In ons vakantiehuisje begin van de week. Relaxen, haken en foto's van de dag kijken op de laptop...En toen aan de slag met het halssieraad. Een leuk patroontje uit het boek 'Elegante haakpatronen', gekocht voor 1,79 euro bij de Zeeman.
Benieuwd naar de jurk, die ik wil dragen? Hier zijn de foto's van m'n outfit, inclusief tas.
Ik ben klaar voor het feest komende dinsdag...en als het te koud is, heb ik een prachtig warm (zwart) vest wat er bij past.

3 opmerkingen:

  1. O wow! De sjaal is prachtig geworden. Zo met je roze jurk staat echt heel erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi! Bijzonder patroon van de sjaal. Bijna een cirkel. Veel plezier dinsdag!

    BeantwoordenVerwijderen