Volgers

donderdag 4 september 2014

Breien op m'n armen...

Vakantie = nieuwe dingen uitproberen!

Dus ik ging 'armbreien'. Heel leuk om te doen. Kost haast geen tijd. Iedereen kan het.

Ik had nog een bol acryl liggen voor naald 12, waarvan ik niet zo goed wist wat ik ermee zou doen. In dit blogbericht had ik een 'mega'-granny uitgeprobeerd, maar dat was het toch niet. Nog iets anders uitgeprobeerd. Uiteindelijk lag het tussen andere bolletjes in een poef te wachten op z'n bestemming. En nu dacht ik: 'Ik ga ermee armbreien!' Ik had het eerder hier gezien op de blog van Lydia.
Ik had 1 bol en ging aan de slag. En - hopla - het resultaat in een half uurtje tijd. Hij is te kort om dubbel om m'n nek te slaan, maar lang genoeg om warm te zijn. En deze 'wol' heeft een heel hoog knuffelgehalte...
Gister waren mijn schoonouders hier en terwijl mijn man en zijn vader lekker aan het klussen waren op zolder, ging ik met mijn schoonmoeder de stad in. Wolletjes kijken. Zij vond zo'n sjaal ook wel leuk, maar kan hem op dit moment zelf niet maken. Maar kleur uitzoeken gaat prima. En ik kon weer aan de slag. Opnieuw een half uur. En dit keer wel een die dubbel om de nek kan.


Het is zo leuk om te doen, dat ik erover denk om er voor mezelf nog een te maken. Zo'n dubbele in een vrolijke kleur. Wil je het ook proberen? Hier vind je uitleg op youtube.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Het ziet er heel erg comfortabel en warm uit. Superleuk idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Armbreien ziet er echt grappig uit. Het lijkt op de plaatjes net worstelen met heel veel dik draad. De resultaten zijn echt super leuk.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen