Volgers

maandag 7 juli 2014

Dé CAL, granny's en jute (2)

Tussen alle bedrijven door haak ik rustig aan verder aan mijn 3 (grote) projecten: dé CAL, granny's en jute. En dat niet zonder slag of stoot. Tijdens het haken met jute brak namelijk mijn haaknaald. En laat ik nou net van die maat (5 mm) geen extra haaknaald in huis hebben. Balen. Dus ja, opzij gelegd en de volgende dag eerst maar een nieuwe haaknaald gehaald. Mijn man was mee naar de winkel en zei: 'Waarom neem je er niet gelijk twee? Als-ie dan nog een keer breekt, heb je in ieder geval een reserve.' Tsjah, zit wat in. Niet dan? Maar goed. Toen weer verder. Inmiddels de ring erin kunnen haken en de bodem vastgenaaid aan de ring. Sjonge, jute is zo stug dat mijn vingers zeer deden van het naaien. Maar het zit in elkaar. Verder verklap ik nog niets. En of jullie 'm verder nog terug zien voor hij af is... weet ik nog niet.


Maar naast het jute ben ik weer wat verder met de CAL. Inmiddels t/m week 9 af! Heerlijk om te doen. En ik vind 'm zelf mooi worden! Het is wel leuk om te zien dat - aangezien ik links haak - bepaalde steken precies in spiegelbeeld zijn, bijv de stersteek. Grappig. Het haken gaat bij mij niet zo snel als bij anderen, maar gewoon lekker op m'n eigen tempo. En toen m'n bol wit op was en ik een nieuwe aan moest haken, bedacht ik dat ik daar iets voor gezien had op internet, kijk hier. Een heel handige manier. En dat knoopje zie je haast niet meer terug in je haakwerk.En dan nog wat granny's gehaakt. Dat moet een tweede deken worden. Het begin is gemaakt. Zo af en toe weer een vierkantje erbij tot al mijn restjes op zijn. Ik merk nu al dat ik met de ene een toer meer nodig heb om de 10 cm te bereiken dan met de andere. Hoe ik het in elkaar ga maken... ach, daar denk ik wel over na als alle vierkantjes af zijn... ;-) Komt tijd, komt raad!Voorlopig ben ik lekker bezig. En geniet ik er enorm van. Ik zal jullie regelmatig op de hoogte houden hoever ik ben met m'n projecten.

1 opmerking:

  1. Goed bezig! Leuk, de deken in rood-wit. Ben benieuwd wat het juteproject wordt. Ik heb ook wel zin in een groter project. Dan kun je tenminste lekker doorhaken...

    BeantwoordenVerwijderen