Volgers

donderdag 26 juni 2014

Zomerse waxinelichtjes

Een klein karweitje tussendoor gemaakt. Maar wel een heel leuk karweitje...

Ik was kortgeleden in de stad bij de Xenos. Leuke winkel om ideeën op te doen! Zo ik ook deze keer. Ik zag dit:


Gekleurde flesje van glas met jutetouw, houten kralen en een vlinder. En ik dacht: 'Dat kan ik ook!' Ik heb het boekje 'Kleurrijke cadeautjes haken' van Margriet de Muinck erbij gepakt en aan de slag. Vlindertje gehaakt. Ik had geen gekleurde potjes, maar wel gewone glazen potjes gepakt. Toch best handig als het glas nog niet weggebracht is... ;-) In mijn kralendoos had ik alleen geen houtkleurige kralen, maar wel houten kralen met een kleurtje. Jutetouw gepakt. En hop, wikkelen maar. Vlinder eraan. Knoopje erin. Kralen eraan, waxinelichtje erin en klaar!

Maar het bleef niet bij een. Ik vond 'm zo leuk, dat ik dacht: 'Ik maak er gewoon nog een paar.' Dus nog een paar vlindertjes gehaakt. Glazen potjes opgezocht. Jute gewikkeld. Kralen eraan, waxinelichtje erin. En kijk zelf maar.


Poes zat gezellig toe te kijken en vond het ongelooflijk interessant.Alle 3 op een rij! Gezellig toch?!


Ik vind zelf de gele met oranje het mooist qua kleuren. En...het gele is van Phildar Phil Coton 3, wat is dat heerlijk zacht om mee te werken! Ik had het gewonnen, zie dit blogbericht. En sinds deze vlinder ben ik verliefd op Phil Coton. Het mag dan wat duurder zijn, het is fantastisch om mee te haken! Ik weet wat ik voortaan koop wat betreft katoen!

4 opmerkingen:

 1. Dat staat vast vrolijk op je tafel :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze staan in de vensterbank op mijn werk. Erg leuk om naar te kijken terwijl ik aan het werk ben.

   Verwijderen
 2. Leuk idee! Ik kan me niet herinneren dat het vlindertje in het boekje staat. Leuk patroontje. En dat garen haakt inderdaad heerlijk. Ik heb sinds kort ook wat bolletjes van Catania. Is zo goed als hetzelfde (maar een beetje andere kleuren).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Ja, het patroontje staat er echt in :-). Catania ken ik, inderdaad ook lekker om mee te werken, maar ik vind Phil Coton 3 nog zachter.

   Verwijderen