Volgers

maandag 2 juni 2014

Band 5 van het rokje...

Oh help...wat een baaldag was dat vrijdag. En dus ook een baalblog! 'Ja, hoezo?', vraag je je misschien af?
Tsjah, afgelopen vrijdag was ik bezig met de laatste toeren van band 5 van het rokje. Daarna netjes alle draadjes weggewerkt, wat best een werk was... En ik dacht nog: 'Eind mei rokje af, precies gered.' Tot ik de andere banden pakte. Tjah, en toen...bleek band 5 10 cm te kort! Grrrr. Ja, en nu? Ik begreep er niets van. Ik ben zelfs de steken gaan tellen en dat bleek toch ook te kloppen. Raar, zo raar! Snappen doe ik het nog niet. Ergens zou je zeggen dat ik toch veel minder steken gebruikt zou moeten hebben. Heb ik verkeerd geteld?

Hm. Toch de banden maar meegenomen. En aan mijn schoonzus gegeven, zodat die het weer aan haar zus kan geven. En dan moet ze zelf maar beslissen wat ze wil. Ik heb wel wat ideeen geprobeerd. Ik zal jullie eerst de foto's eens laten zien, want alhoewel de maat niet klopt, ik vind 'm wel mooi geworden. Het is een band gemaakt van blokken, die vervolgens weer aan elkaar zijn gehaakt. In totaal 12 blokken, aan elkaar gehaakt in 3 x 4 blokken. Daarna heb ik de eerste toeren van de band gehaakt. Toen de blokken eraan gehaakt en toen de 'gaten' tussen de 4-4-4 blokken dichtgehaakt. Om vervolgens de laatste 2 toeren te haken.En toen kwam het passen, wat mij een forse frustratie opleverde. Want hij was echt een stuk korter dan de bedoeling was. Met 2 blokken meer... Kijk zelf maar...


Nog een paar andere opties:
nl: op een andere plek ertussen.

Of ipv band 4.

De keus is aan degene die mij gevraagd heeft deze rok te haken. Laatste optie is dat ik de band gewoon opnieuw maak. Ik ben benieuwd. Binnenkort zal ik het waarschijnlijk wel horen. Dan weet ik wat me te doen staat.

5 opmerkingen:

 1. Wat vervelend voor je dat het niet gewoon netjes past. Want de stroken zijn allemaal zo mooi geworden. Echt gepuzzel als je niet weet wat de oorzaak is. Ik zou denkmik toch de strook opnieuw haken en voor het aan elkaar maken van de blokken eerst uitrekenen hoe groot de tussenruimtes moeten worden. Daar kun je namelijk makkelijk iets in vergroten of verkleinen.

  Succes met het afmaken van de rok, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ben benieuwd of al de stroken even groot moeten worden wil hem zo graag maken en kun je de stroken gewoon elf uit boeken uitzoeken??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou je me een mailtje willen sturen via het contactformulier (links, boven het logo van 'wij zijn creatief'), dan kan ik je een uitleg sturen hoe ik het gedaan heb.

   Verwijderen
  2. heb je een mailtje gedaan maar kon niet zien of hij verzonden is.

   Verwijderen
  3. Heb je mail niet binnen gehad. Zou je 'm nog een keer willen versturen, dan naar crvanhaaftenATgmailDOTcom?

   Verwijderen