Volgers

donderdag 3 april 2014

Diadeem nav doopdienst

Afgelopen zondag werd mijn nichtje gedoopt. Een heel mooie gebeurtenis! Echt zo bijzonder. Ik mocht haar de kerk in dragen...niet minder bijzonder. Als trotse tante kan dat alleen maar leuk zijn, toch...?
En nav deze bijzondere gebeurtenis heb ik 2 diademen gemaakt, voor mijn schoonzus en voor mij. Een uur werk per stuk (zonder onderbreking). Mijn schoonzus vroeg om een blauw/creme combinatie. Voor mijzelf heb ik een donkerpaarse gemaakt. Hier zijn de foto's van het project.

 De kraaltjes en toebehoren. Samen met het boekje wat ik gebruikt heb.
Voor de blauw/creme-diadeem was het nog even tekenen hoe de verdeling van de kralen komt. Ik vond uiteindelijk toch nog een andere volgorde mooi, maar daar kwam ik pas achter toen ik aan het rijgen was.
Kralen rijgen...

Het eerste blad...
Het tweede blad...Het derde blad...Het vierde blad...

Poes 'Vlekkie' vond het zeer interessant...!En blad vijf, de bloem is af. Nu de meeldraden nog.
Maar eerst nog een detailfoto.

De eerste meeldraden zijn gemaakt en erop gezet.


Alle meeldraden netjes vastgezet.

En toen op de haarband!!! En dat ziet er dan zo uit...


Terwijl ik de paarse aan het maken was, scheen de zon nog op mijn werkplek. Da's best lekker en zooooo leuk. Mooie dingen maken en dan ook nog lekker in 't zonnetje...! Later niet meer. Maar de zon scheen uiteraard wel buiten. Daar ook de blauwe in de zon gelegd en nog een paar mooie foto's gemaakt.
En ja, wat is een diadeem zonder ketting? Dus nog even door. En dan ook nog bijbehorende kettingen. Voor mijzelf had ik nog snel een paar oorbellen gefabriceerd. Mijn schoonzus draagt geen oorbellen, zodoende was ik met 1 paar klaar. Het heeft ons prachtig opgesierd!En het geeft zo'n goed gevoel om zoiets onder je handen te zien groeien terwijl je bezig bent. Om echt te genieten!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten