Volgers

donderdag 27 maart 2014

Bloempotje

Van mijn schoonmoeder had ik een tijdje terug een leuk glazen potje gehad met een mooie orchidee (alleen de bloem) en een groen blad erachter. Het was echt heel leuk. Ik heb er geen foto van gemaakt. Toen niet aan gedacht. De orchidee is inmiddels al even uitgebloeid en ik dacht: 'Wat zal ik hier nu eens mee doen?' Tot ik bedacht dat ik voor een bekende nog een cadeautje moest maken. En daar had ik dit keer genoeg tijd voor ... ;-) en wel met dit potje. Want als er een echt bloem in kan, kan er ook een gehaakte bloem in met een gehaakt blad.

Dit is het potje en onder de rode korrels zit een stukje steekschuim verstopt om alles in te kunnen steken.


Aan de slag. Eerst de groene blaadjes. IJzerdraadje erachter bevestigd.Toen de bloem. Ook met ijzerdraadje.Alles in elkaar gezet......maar ik was niet tevreden. Eerst nog een nachtje over geslapen. En toen wist ik het. Ik vind de kleuren teveel herfstachtig ipv voorjaar. Maar het waren wel de kleuren die ik haar had zien dragen. En ik probeer altijd te kijken of ik erachter kan komen welke kleuren bij iemand passen. En dat is soms toch best lastig. Hoe blijf ik nu in dezelfde kleuren, maar dan anders? Het werd 'een kleurtje toevoegen'. En natuurlijk een voorjaarskleurtje. Ik had namelijk met een give away mooi geel gewonnen. Opnieuw aan de slag. Nieuwe bloem gehaakt. IJzerdraadje eraan.Oude bloem eruit, nieuwe erin. En al een stuk vrolijker.En toen nog even bedacht dat een touwtje erom met een labeltje ook leuk is. Gauw naar de winkel. Labeltjes gehaald. 3 touwtjes afgeknipt en gevlochten.En kijk hier...het 'bloempotje' is af.


De reactie van de persoon? Ooh, wat leuk! Heb je dat zelf gemaakt?! Het lijkt wel machinaal, zo netjes! De verbazing was groot in ieder geval. En ik heb iemand goed verrast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten