Volgers

maandag 24 februari 2014

Sneeuw...sneeuw...sneeuwklokjes!!!

Ja, echt! Na een winter zonder sneeuw toch wel (bijna) echte sneeuwklokjes. Mijn schoonzus gaf mij een paar weken terug het boekje van de handwerkbeurs in Zwolle. Niet dat ik tijd had om te gaan, maar er stond een leuk haakpatroon in. Sneeuwklokjes. Bij het lezen van het patroon vroeg ik me even af hoe priegelig het zou worden. Want in het kader 'haken met ontspannen schouders' is dat nog niet helemaal weggelegd voor mij. Maar toch. Ik begon. Het patroon opgezocht op deze website onder het kopje cadeautjes, uitgeprint (want dat werkt toch wel makkelijker). En aan de slag. Nu had ik geen lichtgroen katoen. Alleen wit, creme en grasgroen. Dus ik dacht dat ik dan wel creme ipv lichtgroen. En dan krijg je dit.

Na 2 sneeuwklokjes vond ik het toch niet zo mooi. Dus volgende maar gewoon in 2 kleuren gehaakt ipv in 3 kleuren. En dat was echt een leuk resultaat. Maar wat doe ik dan met de andere 2. Weggooien? Hm, nee. Dat kon ik niet over mijn hart verkrijgen. Tsjah, wat dan wel? Denk, denk... en uiteindelijk omwikkeld met grasgroen. Dat was nog wel wat lastiger dan ik dacht, maar het resultaat is grappig.

Nog wat grassprietjes gehaakt. En vervolgens alles dichtgenaaid met een groen hobbydraadje ertussen om ze straks ook neer te kunnen zetten.
Op zoek naar een vaas/potje. En steekschuim. Heerlijk als je dat altijd wel ergens nog hebt liggen... Prik, prik...alles in het steekschuim.
En toen...de 'grond'. In het patroon doen ze er gewoon potgrond omheen, maar dat leek mij niet zo'n goed idee. Ik bedacht iets. Ik had nog zwart katoen en daarvan heb ik een rondje gehaakt met lussen. Ik heb er nog even over gedacht om te laten zien hoe dat moet, maar met zwart wordt dat te onduidelijk op de foto. Ik heb voor de lussen eigenlijk gewoon om een breinaald heen gehaakt. Naald 7 heb ik gebruikt. En dan krijg je dit.


Alles in het potje gezet... en voilà, de sneeuwklokjes zijn klaar!


1 opmerking: