Volgers

maandag 10 februari 2014

Kraamcadeautjes...

Dit wordt echt het langste blogbericht tot nu toe, denk ik. Als ik alle foto's bekijk, die ik hiervoor wil gebruiken...
Dus houd je vast. Ik zal bij het begin beginnen.
Mijn creatieve geest draait heel wat uren, vooral als je hoort dat zowel een vriendin als een schoonzus zwanger is...!!! En inmiddels zijn ze allebei bevallen, de een van een zoon, de ander van een dochter. Uiteraard wilde ik voor hen iets maken. Dus was ik vorig jaar al begonnen. Het meest met nadenken. Want als het puntje bij paaltje komt, dan komt de actie pas op, nou ja, zo ongeveer het laatste moment. Zo ook nu...en toen gooide ik zelf roet in het eten, door iets te veel en te verkrampt te breien. Maar ik laat me niet gauw tegenhouden.
Als eerst wil ik jullie de nijntje-slofjes laten zien. Het patroon van de slofjes/sokjes komt hier vandaan. Deze slofjes lagen al heel lang in de kast. Nooit gedacht wat ik hiermee zou doen. Tot ik op het idee kwam om er een Nijntje op te naaien. En zo gedacht, zo gedaan.Geknipt, geborduurd, genaaid en vastgemaakt op de slofjes.
En nu door naar het volgende cadeautje. Ik bedacht een slinger van hartjes. Maar het was even denken wat erop kwam. Aangezien ik niet heel veel tijd over had. En uiteindelijk ook nog beperkt werd door mijn schouders, heb ik gekozen voor zoon en dochter op resp. blauw en rood. Dan hoefde ik tenminste niet te wachten tot ze bevallen waren. Ik heb de slinger 'zoon' als eerst gemaakt. En dat bleek goed gegokt, want een paar dagen later werd er een jongetje geboren. Daarna heb ik de slinger 'dochter' gemaakt. Eerst de hartjes geknipt. De letters met een verdwijnstift erop geschreven. Daarna geborduurd. Kraaltjes gepakt en de hartjes aan elkaar genaaid. Bekijk de foto's en geniet!


Het jongetje was geboren. Wij op kraamvisite. Ik ben maar even in de doos met wat kraamcadeautjes gedoken en jawel, ik heb een paar jaar geleden een mutsje gehaakt. Met schattige pompoentjes. Leuk om erbij te doen.
Met de kaart (zie dit blogbericht).
En daarna kwam ik op het idee om voor mijn schoonzus (die dus van een dochter (Chanelle) is bevallen) een omhaakte fles te borduren. En daar ging ik. Rustig aan vanwege mijn schouders. Mooie roosjes (ook uit een doos) eraan. Eerst de naam (Chanelle) geborduurd. Daarna de geboortedatum. De geboortetijd. Het geboortegewicht. De roosje op een draad geregen en om het flesje geknoopt. Ik heb ook nog 2 mooie rozen gekocht om erin te zetten. Daar heb ik geen foto van. Van de rest wel, kijk maar...
Met de andere kaart van de minischoentjes. Aangezien we afgelopen weekend pas op kraamvisite konden gaan, komt het nu op mijn blog. Ik wilde dat het een verrassing bleef. En dat is gelukt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten