Volgers

maandag 3 februari 2014

Gebreide onderzetters

Het begon met een shoppingtour...

...en ik kwam uit in de Boekenvoordeel...

...en zag dit boek.

Je wilt zeker graag weten welk boek?! Laat ik je zo zien, want dit is de grote boosdoener van mijn nek-schouderproblemen van de laatste tijd. Nou ja, boosdoener...heerlijk enthousiast - vooral ook in de winkel - begon ik hierin te bladeren.


Leuk al die kleine projecten. Echt iets voor mij. Leuke dingen, kan ik 'even' tussendoor maken. En zo begon ik met de onderzetters. Heel leuke onderzetters. Ik had nog 6 halve bolletjes katoen liggen. Vrijwel allemaal kleuren die ook in onze kamer terugkomen.
Rood = bankkussens + andere accesoires
Groen = vloerkleed
Blauw = de panelen van de deuren
Rose = ?
Zwart = bank
Creme = de rest van de deuren


En zo ging ik aan de slag...na 3 onderzetters had ik teveel pijn in mijn schouders om door te gaan. Sindsdien loop ik bij de fysio (nu een maand geleden). Gelukkig gaat het weer de goede kant op en heb ik de andere 3 onderzetters in de afgelopen 2 weken gebreid. Rustig aan kan ik nu ongeveer een half uur per dag haken/breien. Soms iets langer, soms ook niet. Maar ik vind het heerlijk om weer aan de slag te zijn. Hieronder zijn de foto's van het 'proces' van de onderzetters.


Hier had de foto met de rose tussen gemoeten, maar die foto is foetsie... :'(

En hier zijn ze allemaal opgespeld...wachtend op het moment dat ze gestreken worden.


En dat zijn ze nu. In het boek hebben ze er bloemetjes op geborduurd. Of ik dat nog ga doen, weet ik niet. Het lijkt me wel heel leuk.Een leuk, geslaagd breiprojectje!!!

En 't voordeel dat ik mijn schouders heb verprutst, is dat ik nu leer breien met ontspannen schouders. Om het zo nog jaren vol te kunnen houden...! ;-)

3 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Het staat niet bij het patroon, maar het lijkt er wel heel veel op.

   Verwijderen
 2. Leuk zijn ze! Vervelend dat je last hebt van je schouders.
  Ik kom net op je blog terecht omdat je mijn give away hebt gewonnen! Gefeliciteerd! Op mijn blog vind je meer info.
  Ik zie dat je nog niet zoveel volgers hebt, terwijl je een heel leuk blog hebt. Tip: zet een Google Friend Connect gadget op de je blog, en een knop om met Bloglovin te volgen (laatste is bij Bloglovin te vinden). Wie weet komen er wat mensen langs vandaag (ik heb een link naar je blog er bij gezet).
  Groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen