Volgers

donderdag 16 januari 2014

Rokje (3)

Het gaat maar door. Alweer over de helft van het hele rokje. En hoewel ik op dit moment even niet kan haken of breien. Deze band heb ik in de laatste dagen van vorig jaar afgemaakt. Alleen had ik de tijd nog niet gevonden om het met jullie te delen.
Dus bij deze...het haken was toch wel een stuk lastiger dan ik dacht. Ik had inmiddels het rokje weer teruggestuurd naar de eigenares. En dacht dat ik het wel met foto's kon doen. Dat was toch een hele uitdaging. Het tellen van de steken wordt best ingewikkeld. Haken vanaf een rokje wat je in handen hebt, is aanzienlijk makkelijker. Gewoon omdat je dan je haakwerk naast het voorbeeld kan houden. Kan vergelijken. En vooral makkelijker steken kan tellen. Het werd een paar keer een toer, soms wel 2, uithalen en opnieuw haken. Maar desondanks...het is gelukt!!! En het is af. En zeer naar mijn zin...!!!
Zeker zo mooi als de andere 2. En ik heb er nog (maar) 2 te gaan. Voor m'n gevoel begint het op te schieten.
Dit is het originele rokje. Inclusief voering ed. Dat moet er bij de andere nog onder en een band erboven. Maar het begint er al op te lijken...

Gelukkig heb ik bij de volgende toer de mazzel dat ik daar een patroon van heb en niet alleen maar op de foto's hoef te varen als leidraad. Maar wanneer ik daaraan begin, weet ik nog niet. Eerst maar rustig mijn nek en schouders de kans geven om te herstellen. En ondertussen gewoon door met bloggen, want er is nog meer wat ik nog niet met jullie gedeeld heb. Dat zien jullie wel een volgende keer.

1 opmerking: