Volgers

maandag 27 januari 2014

Modeshow

Sinds een week ben ik voorzichtig weer wat aan het breien en haken geslagen. Tot nog toe kost het nogal wat energie om daarbij ook in de goede houding te blijven zitten. Dus wat ik nu aan 't maken ben, komt later op m'n blog. Ik heb nog wel wat anders wat ik met jullie wil delen. Voordat ik deze blog begon had ik namelijk al het een en ander aan kledingstukken gemaakt. En bij deze laat ik ze ook aan jullie zien.

Mijn 'oudste' of beter gezegd eerste kledingstuk, waarbij ik later ook nog een tas maakte, komt van deze site. De tas is gemaakt naar dit patroon, alleen heb ik 'oma'-vierkantjes gebruikt. De poes vond het foto's maken erg interessant. Hij kwam heel nieuwsgierig om het hoekje kijken.
Ongeveer 3,5 jaar geleden ben ik lekker enthousiast gaan breien. Breien was nooit zo mijn ding. Ik vond het altijd te lang duren...maar toch aan de slag gegaan. Met grove pen (10) en dikke wol. De bovenkant is gehaakt. Dit patroon komt hier vandaan.Zoals jullie nu wel door hebben...ik ben een fan van de website www.garnstudio.com. Er is altijd wel iets wat past en een geweldige website om inspiratie op te doen. En patronen gewoon naar m'n eigen zin te maken. Dit vest is bijna geheel volgens dit patroon gemaakt.Mijn volgende project van ongeveer 2 jaar geleden: een gebreide bolero (machinaal gebreid en niet in gerstekorrel, maar tricotsteek) met een mooie, gehaakte rand. Ook deze komt van m'n favo-website. Ik gebruik voor de patronen meestal mijn eigen kleuren. Rood in dit geval. Vooral door het gebruik van wit komt de gehaakte rand juist erg goed uit. Ik vind 'm geweldig en draag 'm met plezier.En nu mijn laatste vest. Geheel gehaakt. Erg leuk om te doen...en ook van diezelfde website. Dit is het patroon. Uiteraard gemaakt in een van mijn favoriete kleuren. Gedragen met wit of met bruin. Past allebei erg goed.
Dat waren ze dan weer...zodra af is wat er nu op de naalden staat, zien jullie het op mijn blog. Tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten