Volgers

donderdag 9 januari 2014

Lemon Roulade

Oei oei oei, eind vorige week mijn schouders en nek een beetje verprutst met breien. Dus komende weken maar even niet iets met naald en draad...totdat de pijn weer over is. (En de fysio zich er flink op los gelaten heeft). Maar ik heb nog wel iets anders om met jullie te delen. Mijn moeder had het grandioze idee om op 2e Kerstdag met het hele gezin een real English High Tea te organiseren. Een maand van te voren ben ik samen met mijn moeder om tafel gaan zitten om de recepten uit te zoeken. Want ja, dan is het leuk als iedereen iets maakt. En zo werd de lijst opgesteld. De mailtjes gestuurd. En gewacht op antwoord. En de recepten waren verdeeld. Ik zou de lemon roulade maken, een opgerolde cake met lemoncurd en mascarponecream ertussen. Hmmmmm, leek me zo al lekker. Maar zogezegd, zo gedaan. Nou ja, zo gedaan. Het was toch wel wat lastiger dan ik dacht. Maar gewoon het Engelse recept gevolgd. Dit recept heb ik gebruikt.
Als eerst de lemoncurd gemaakt. Dus citroenraspen...want ja, er gaan 6 citroenen in het recept (en nog een heleboel andere dingen...).


Een karweitje, wat niet veel tijd, maar wel wat geduld vraagt. En hier staat het au-bain-marie op het vuur. Oh, wat was ik blij dat we nog hele oude pannen hadden staan. De schaal pastte namelijk niet in mijn 'gewone' pannen, maar wel in deze ouderwetse pan.


De lemoncurd heeft staan afkoelen. Daarna kon die de koelkast in. En toen was het de beurt aan het deeg. Ook het deeg was zo gemaakt.Maar toen de oven in. En aangezien wij een oven hebben met een gebruiksaanwijzing...ging het met de eerste platte cake niet helemaal goed (die ging te hard), maar met de tweede wel! Die was prachtig gelukt. Voor alle duidelijkheid...dit is de eerste, die is te donker. Van de tweede heb geen foto meer gemaakt.


En toen oprollen, eerst met het bakpapier. Rustig laten liggen en afkoelen. Ondertussen werd de mascarponecream gemaakt.


Daarna de cake voorzichtig uitrollen. Lemoncurd en mascarponecream erop en voorzichtig weer oprollen. Dat lukte met de tweede prima. De eerste was al gebroken, dus daar maar een soort laagjescake van gemaakt. En toen richting het ouderlijk huis. En daar heb ik de cake de finishing touch gegeven.

Het was een heel gezellige High Tea. Alles was ongelooflijk lekker. Hier een deel van het lekkers op tafel.

English Christmascake

Cheesecake

Mince pies

Sfeer...!!!

Helaas kon niet iedereen erbij zijn door ziekte of andere omstandigheden. Maar desondanks...en ik heb mijn gebreide omslagdoek en mijn mooie sieradenset van dit blog met trots gedragen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten