Volgers

woensdag 1 januari 2014

Geborduurde omslag van een notitieboek

Op de eerste dag van het jaar alweer lekker creatief aan de slag. Weliswaar nadat er wat familiebezoekjes waren afgelegd. Heel gezellig. Maar dus ook weer rustig thuis. Soms ook wel lekker om na al die drukte terug te keren naar je eigen stilte...

Voor kerst kreeg ik van het werk een prachtig kerstpakket. Altijd een verrassing wat er elk jaar weer inzit. En zo keek ik ook...heel nieuwsgierig...leuke dingen, praktische dingen...en 'waar zal ik dit nu weer laten'-dingen. Maar ook iets om lekker creatief mee bezig te zijn, namelijk dit notitieboek.


Ik vond de kleur een beetje saai. En ik dacht dat ik daar wel iets mooiers van kon maken. Nou zocht ik nog een makkelijk boek(je) om mijn geschreven patroonbriefjes in te bewaren. Want met opruimen kom je nog wel eens wat tegen. En bij tijd en wijle bedenk ik zelf 'ns iets nieuws. Dus aan de slag met mijn creatieve geest. Het kerstpakket zat ingepakt met mooi rood/wit slagerstouw. Dat touw wat ook om een rollade zit.


En aangezien je overal mee kan haken...hiermee dus ook. De vorm liet zich raden. Een hartje. Volgens dit patroon. Met een lekker dikke haaknaald. Het draad was best stug, maar het is goed gelukt.

En toen verder. Wat borduur ik op de vilten omslag? Haaknotities? Hm, nee. Haakpatronen? Nee, ook niet. Het kunnen namelijk ook breipatroontjes zijn. En toen was ik eruit. Het werd patronenboek. Altijd goed, wat voor patroon er ook in geschreven wordt. En toen maar aan de slag. Verdwijnstift erbij gepakt. Maar helaas, op zwart kun je niet schrijven of het zou met een witte moeten. Die heb ik niet. Uit het hoofd dan maar.


De eerste letters. En zo verder.Goed gelukt vind ik zelf!
En toen het gehaakte hartje. Beetje lijm erop en plakken maar. En dan is dit het eindresultaat!


Mijn patronenboek voor komend jaar is af. Wie weet hoeveel er eind van dit jaar in staat. Kom ik vanzelf achter...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten