Volgers

zaterdag 14 december 2013

Wijnflesje wordt vaas

Cadeautje bedenken voor een vriendin. Niets is leuker. Vooral omdat zij ook van haken en breien houdt en we dit (sinds kort) regelmatig samen doen. Dwz met z'n drieen. Zo gezellig, drie meiden bij elkaar. Je kan 't wel raden...lekker kletsen en tegelijk lekker aan 't knutselen!

Het idee om een hoesje om een fles te haken is al veelvuldig langsgekomen op internet. Het wordt ook echt met van alles gedaan! Als je op google zoekt, dan vind je echt veel. Van jampotjes tot plastic flesjes en zelfs halve melk- of sappakken. En wij hadden zo'n kleine wijnfles in huis.


Inmiddels leeg ;-), en ik dacht dat ik daar wel mee aan de slag kon.


Het was even zoeken in mijn wolvoorraad om te kijken waarmee ik het zou gaan haken. Ik koos voor wit lontwol. Gekocht bij de Zeeman. Gehaakt met haaknaald 4. Niet te grof, niet te fijn.


Werkt lekker door. Ik heb gewoon aan een stuk door gehaakt en gemeerderd waar nodig.


Soms zo lekker werken zonder patroon. Gewoon op het gevoel af. Dus af en toe werd er even gepast en dan weer verder gehaakt.


En toen was het flesje klaar.


En dan? Strik of randje er omheen? Dit is het geworden.


In mooi rood. Ik vond tussen de wol nog een mooie roos. Die heb ik op een donkergroene chenilledraad gezet en hopla, in de vaas!


Hm, 1 roos. Niet wat weinig? Nog maar 1 gemaakt. En op een chenilledraad gezet. Die draad om de ander gebogen, zodat deze roos wat hoger uitkomt.


Toen nog een kaartje geschreven. En er aangehangen.
En... voilá! Dat is 'm.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten