Volgers

woensdag 4 december 2013

Knutselen met strandlego

Ja, strandlego. Zo leuk, zo gevarieerd. Tijdens het weekendje Zandvoort heb ik (natuurlijk) schelpen geraapt op het strand. Tsjah, als je ze zo dicht bij hebt...
Een lekker grote zak meegenomen. Niet dat we een kleinere hadden, maar ja. Rapen maar. Zo leuk, al die schelpen met kleuren en verschillend patroon. Het nadeel van een grote zak was wel dat je niet het idee hebt al heel wat geraapt te hebben. Maar uiteindelijk dit meegenomen.


We zijn in die week ook nog bij een tante langs geweest en ik had bedacht dat ik voor haar iets met schelpen wilde doen. Maar ja, tijd in de vakantie gaat altijd 2x zo hard. Tenminste voor mijn gevoel. Dus het werd iets met weinig tijd. Deze mooi lantaarn gevonden. Gauw kaarsen gekocht. Wat schelpen gewassen en toen de schelpen er omheen gedecoreerd. Leuk toch?


Maar dat is niet het enige wat ik in gedachten had. Maar eerst werd het thuis schelpen wassen... echt zo'n bezigheid van 'verstand op 0, blik op oneindig'. En dan nu schoon en wel in bakjes gedaan.


Ik had op een vorige vakantie het idee van een schelpenschilderij gezien. Hm, kan er natuurlijk geen foto van vinden :-(, maar het idee zat goed in m'n hoofd. Dus... aan het werk dan maar. Verf gekocht. Schildersdoek(jes) gekocht. En verven maar. Leuk met parelmoerverf. En ik was niet de enige die dit leuk vond! Want deze heeft mijn man geschilderd!


Na het schilderen de schelpen erbij gepakt. En samen, was ook wel zo handig, aan 't plakken geslagen...


Tijdens het plakken was het echt passen en meten. Vandaar strandlego...!!!En dan is dit het resultaat. Of eigenlijk beter gezegd 'de resultaten'!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten