Volgers

donderdag 7 november 2013

Sweet dreams

Ik was op vakantie in Zandvoort. Geheel in vakantiestemming...zoveel tijd om te haken, knutselen, enz...
En toen stond daar een toren. Een oude watertoren. Sterk en massief steekt hij boven het dorp uit. En hij roept om aandacht. Je kunt er niet omheen. Altijd zal hij ergens in je blikveld opduiken.
Hoe dichterbij ik kwam, hoe meer duidelijk werd dat er wel wat onderhoud nodig was. Maar...de toren staat te koop... En toen begon ik te dromen...
Hoe ongelooflijk heerlijk zou het zijn om zo'n toren te bezitten. En dan bovenin, daar helemaal bovenin, een atelier waar ik mijn creatieve geest de vrije loop kan laten. Mooie dingen kan bedenken, kan maken. Een grote stoel waarin ik zit te haken. Een grote kast waarin al mijn knutselspullen liggen. Een enorme knutseltafel waar ik mijn breimachine op kwijt kan. Waaraan ik kan knutselen, frutselen, sieraden kan maken. Ondertussen de wind rond de toren horen fluiten. Het geluid van de branding als muziek op de achtergrond. En dan dat uitzicht over zee. Kijken naar de golven, de schepen, de poppetjes op het strand. Een kind dat schelpen verzamelt, een zandkasteel bouwt.

Wat een gevoel van vrijheid!

Dromen om in zo'n toren te wonen. Altijd. Het strand om de hoek. Even uitwaaien... Het uitzicht over zee. Die geweldige wind en die golven. Ik heb vakantie. Mijn geest liet ik de vrije loop. En ik droom...nog even verder.

ssssssstt, maak me nog niet wakker...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten