Volgers

woensdag 6 november 2013

Seatcover voor krukje

Wat is het toch heerlijk om een weekje vakantie te hebben! Zoveel tijd ineens!!!
Een paar weken geleden vroeg een collega mij of ik een seatcover voor een kinderkrukje wilde haken. 2 krukjes, dus 2 seatcovers. Zij was er zelf niet zo handig in en zocht iemand die het leuk vindt om te doen. Nou, ze was bij mij aan het juiste adres. En ze had er een foto bijgedaan wat ze ongeveer zocht. Even heen en weer gemaild over wie de wol/katoen ging halen, hoe dik en hoe het spul dan bij mij komt. Vrijdag voor mijn vakantie (dus vorige week) kwam ik op het werk en toen lag dit op mij te wachten.

Oh wauw, ik kreeg gelijk de kriebels. Leuk! Juist voor mijn vakantie! Prima om mee te nemen. Want we hadden een lang weekend Zandvoort gepland. En dit nam ik mee toen ik weg ging. Dit was het toen ik terugkwam.
Het was heerlijk om er even tussenuit te zijn. Tijdens de avonden, donker, vaak ook nat, zat ik lekker op de bank te haken...(het waren maar 2 avonden, meer had ik niet nodig).
Eerst heb ik 2 patronen gehaakt en aan mijn collega gevraagd wat ze leuker vond.

Ze ging voor het patroon op de rechter foto. En daarop heb ik verder gehaakt. Gewoon vrij haken, meerderen/minderen op het moment dat het nodig is. Toch wel handig dat de zitting van het krukje erbij zat. Niet volgens een bestaand patroon gehaakt, maar gewoon zelf bedacht. Zo heerlijk om dat zelf te bedenken. Het was trouwens dit IKEA-krukje, maar dan in het wit. Het haken ging lekker snel. Grove wol, grote naald (10).
Heerlijk werkje om even niet bij na te hoeven denken. In de laatste toer ook het elastiek erin gehaakt.
Klein knoopje, zo kan het nog strakker getrokken worden als dat nodig is.
En toen was-ie klaar! En dat in tweevoud! En volgende week kan 'het spul' weer terug naar mijn collega, maar dan in iets andere vorm...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten